(FOTO) Renato Usatîi împreună cu susținătorii săi, în fața Președinției, în dă un ultimatum lui Igor Dodon

12 Octombrie 2019 1.024

După prezentarea programului electoral, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet, liderul Partidului Nostru, alături de candidații formațiunii în Chișinău și coloana de oameni au mers la Președinție, acolo unde Renato Usatîi și-a continuat discursul. Pentru a se face mai bine auzit, el a urcat într-un copac, de unde i-a cerut lui Dodon să înceteze mizeriile din această campanie electorală și tentativele de a prosti oamenii. 

“Văd cum pensionarii din Bălți cu lacrimi, ca în lagărele de concentrare, sunt lăsați să treacă pe liste pentru a primi câte un ceai și plăcintă. Încetați să vă bateți joc de oameni. Este Anul Nou, Paștele Blajinilor și multe alte sărbători cu ocazia cărora, timp de patru ani, puteți hrăni oamenii. Nu cumpărați voturile în timpul alegerilor, nu vă bateți joc de oameni, care și așa suferă. Încercați să țineți de proști o țară întreagă. Nu sunt oameni proști în RM, sunt oameni chinuiți, batjocoriți, oameni, care au așteptat schimbări”, a spus Usatîi.

Liderul Partidului Nostru a făcut un apel și către organizațiile care monitorizează campania, dar și către partidele politice din țară, care vor adevărate schimbări.

“Mă adresez reprezentanților partidului PAS, Partidului Platforma DA, Partidului Comuniștilor. Mă adresez tuturor partidelor, împotriva cărora se duce o luptă nedreaptă. Sunt ascunși bani, milioane de dolari cheltuiți pe propagandă. Înțelegeți asta și amintiți-vă cum a fost pe vremea lui Plahotniuc! Azi Dodon își bate joc de noi (n.r “Partidul Nostru”), mâine își va bate joc de voi, pentru că Dodon este un nemernic”, a declarat Usatîi. 

El a mai spus că știe despre caseta, cu informații compromițătoare la adresa lui Dodon, pe care Vlad Filat i-a transmis-o din pușcărie. Iar pe această cale a îndemnat liderul neformal al socialiștilor să recunoască toate fărădelegile comise. În caz contrar, Usatîi spune că va avea grijă să-i asigure un loc alături de fostul lider liberal-democrat.

Usatîi a mai afirmat că dacă PSRM nu oprește aici campania de discreditare, data viitoare, în fața Președinției vor fi mult mai mulți oameni, de care Dodon nu se va putea ascunde.