Fostul jurist al partidului lui Plahotniuc a lăsat în vigoare ordinul de arest a lui Usatîi (VIDEO)

04 Mai 2017 1.165

Judecătorul Sergiu Bularu a respins plîngerea avocaților lui Renato Usatîi privind anularea ordinului de arest pe numele liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. Decizia în acest sens a fost luată pe 4 mai. „Era o încheiere de așteptat, prin urmare o vom contesta la Curtea de Apel și va fi un supliment la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului unde deja am depus cerere cu privire la aplicarea măsurii de reprimare – arestul, ca fiind ilegal”, a declarat avocatul lui Usatîi, Anatol Istrate.

În context, Istrate a subliniat că dosarul este politic și „careva probe care ar confirma sau ar dovedi că Renato Usatîi a comis careva infracțiuni nu sînt”. „Instanța de judecată și procurorul mențin această situație pentru a-l îndepărta de politica Republicii Moldova, pentru a-l îndepărta de la toate acțiunile politice pe care urmează să le efectueze „Partidul Nostru”, conducătorul căruia este Renato Usatîi”, insistă avocatul.

Amintim că toamna trecută a fost reluată urmărirea penală pe faptul fraudei de la Universalbank, în cadrul căreia liderul „Partidului Nostru” figurează ca învinuit. Ulterior, împotriva sa a fost intentat un alt dosar penal pe faptul tentativei de omor a bancherului rus Gherman Gorbunțov. Drept rezultat, pe numele lui Renato Usatîi a fost emis un ordin de arest, fiind dat în căutare internațională. Atunci, comentînd acțiunile puterii, liderul „Partidului Nostru” a subliniat că aceasta este o tentativă directă de a împiedica desfășurarea activității sale politice. Avocații moldoveni ai lui Usatîi, la fel vorbesc despre contextul politic al urmăririi penale a lui Usatîi.

Menționăm că judecătorul sectorului Centru Sergiu Bularu, care a emis decizia privind reținerea lui Renato Usatîi, anterior a activat în calitate de jurist al Partidului Democrat.