Fundația „Renato Usatîi” a alocat 70 de mii de lei liceului Pușkin din Fălești

28 Mai 2016 1.169

Primarul de Bălți continuă susținerea elevilor clasei reale, numită în cinstea lui.

 

În Liceul A. S. Pușkin din Fălești deja de doi ani există „clasa Renato Usatîi” cu profil real de studii. Clasa numită în cinstea lui a apărut în liceu după ce în 2014 Usatîi a salvat situația, alocînd 150 de mii de lei la deschiderea clasei a zecea real.

Liceul nu putea rezolva această problemă de sine stătător: nu ajungeau cîțiva elevi pentru numărul minim stabilit de „optimizatorii” de la Ministerul Educației. Fără implicarea lui Usatîi, copiii pasionați de științele exacte ar fi rămas fără posibilitatea de a-și continua studiile.

De atunci, pe ușa cabinetului clasei „reale” a apărut inscripția „Clasa lui Renato Usatîi”, iar primarul capitalei de nord continuă tradiția de conducere în această instituție de învățămînt. Acum cîteva zile, Fundația „Renato Usatîi” a alocat 70 de mii de lei pentru finanțarea acum deja clasei a XII-a real.

Către studii, la începutul anului 2016, în această clasă au venit 7 liceeni. „Sîntem extrem de recunoscători domnului Renato, acestei susțineri, pentru că copiii au putut continua studiile în cel mai bun mod, au putut să se deschidă și să se regăsească”, spune diriginta clasei Gabriela Șoldan.