Răzbunarea criminală a regimului: un amestec incendiar a fost aruncat în mașina lui Oleg Fedico

17 Noiembrie 2017 8.772

Aproximativ la ora două și jumătate dimineața, persoane necunoscute au atacat și au incendiat automobilul lui Oleg Fedico, consilier al consiliului raional Basarabeasca de la Partidul nostru. Mașina a ars și nu poate fi reparată.

– Incendierea a avut loc aproximativ la ora 2-30  dimineața. Înainte de aceasta, la miezul nopții, am auzit lătratul câinilor. Am ieșit să văd cine este acolo. Dar n-am văzut pe nimeni. La ora două și jumătate dimineața, persoane necunoscute au intrat în curte, au deschis ușa mașinii și au aruncat un amestec incendiar în interiorul mașinii. Pompierii au sosit în 10 minute – mașina a ars ca o torță. Este complet arsă și nu poate fi reparată. Poliția a sosit în 20 de minute și a început procedurile de căutare. Cu toate acestea, nu există nicio speranță că atacatorii vor fi găsiți de poliție. Pentru că acest atac, fără îndoială, are o urmă politică. Acesta este un atac și o intimidare în legătură cu activitățile mele socio-politice „, consideră Oleg Fedico.

Trebuie de remarcat că acesta nu este primul caz de amenințări și de terorizare împotriva lui Oleg Fedico și a familiei sale. Motivul este refuzul de a părăsi rândurile Partidului Nostru.

– Cu un an în urmă, – spune Oleg fiul lui Valerii, – persoane oficiale a organelor de drept mi-au sugerat să părăsesc partidul. Ei au cerut să se organizeze o conferință de presă cu participarea mai multor consilieri de la Partidul nostru. La această conferință de presă, trebuia să fac o declarație de retragere din partid și să vorbesc de rău Partidul lui Renato Usatîi. În schimb, mi-au propus să mă angajez în organele de drept. Aceiași oficiali au spus atunci că refuzul meu ar duce la consecințe grave. Inclusiv la aplicarea forței. Acum au început să-și îndeplinească amenințările promise. Teribil este faptul că acesta terorizare este îndreptată nu numai împotriva mea, ci și împotriva întregii mele familii. După această incendiere, soției îi este frică să părăsească casa, îi este frică pentru copii. Copiii de șase și de șapte ani sunt înspăimântați.

Amenințările și șantajul împotriva membrilor Partidului Nostru au devenit o practică comună a regimului criminal. Nu pentru prima dată în presă apar informații despre distrugerea proprietății activiștilor – incendieri, roți de mașini tăiate, amenințări prin telefon. Și de fiecare dată organele de drept nu fac nimic, dau doar din mâini neputincioși.