Încă un cadou de Anul Nou de la Renato Usatîi: Echipament sportiv pentru Centrul de tineret „Olimpic”

30 Decembrie 2016 908

Echipament și inventar sportiv pentru Centrul de tineret „Olimpic” a fost dăruit de către primarul de Bălți Renato Usatîi cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Cadourile au fost înmânate de către consilierii municipali Oleg Șarik și Nicolai Grigorișin, la solicitarea antrenorului emerit al Republicii Moldova Veaceslav Simak. Echipamentul constă în mănuși de box, căști de protecție, gantere și alte lucruri necesare tinerilor sportivi.

„Visăm de foarte mult timp la astfel de mănuși, căști, și alte echipamente necesare”, a declarat Veaceslav Simak. Acest echipament, din păcate, este foarte scump și copiii nu și-l pot permite. De exemplu, o pereche de mănuși de box poate costa peste 800 de lei și nu toți părinții își pot permite o astfel de achiziție pentru copii. „Echipamentul sportiv este foarte util pentru siguranță, pentru antrenamente care să-i pregătească de competiții. Noi îi suntem foarte recunoscători primarului Renato Usatîi, care oferă în mod constant asistență tinerilor și cluburilor sportive”, a mai spus Simak.

Consilierul Nicolai Grigorișin a declarat că Renato Usatîi încearcă întotdeauna să ajute sportul pentru copii, iar Centrul „Olimpic” se bucură de o atenție specială, deoarece aici vin inclusiv copiii din familiile vulnerabile. „Odată cu prezentarea echipamentelor, i-am felicitat pe copii cu ocazia sărbătorilor de iarnă și le-am dăruit cadouri”, a declarat consilierul.
Primarul de Bălți întotdeauna a încurajat practicarea sportului. El a declarat în repetate rânduri că chiar dacă nu toți ajung sportivi de performanță, practicarea sportului îi ajută în viață, fiind important ca tinerii să fie în sălile de sport și nu pe străzi.