Elena Grițco: Demisia lui Furtună trebuie urmată de cea a lui Dodon, Chicu și Dumbrăveanu

08 Septembrie 2020 1.637

“Demisia lui Furtună trebuie urmată de cea a lui Dodon, Chicu și Dumbrăveanu”, declară Elena Grițco, unul dintre liderii Partidului Politic “Partidul Nostru” și consilier în Consiliul municipal Bălți. Într-o postare pe Facebook, ea scrie că, incontestabil, fostul director al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică trebuia să plece din fruntea instituției în urma declarațiilor scandaloase pe care le-a făcut, dar că acest lucru era logic și firesc să se producă în urma propriei decizii și nu după ce a fost convocat în ședință de premierul Ion Chicu.
“Dacă avea cel puțin un strop de demnitate, Furtună și-ar fi anunțat demisia fără indicații “de sus” și încă de la cine? De la cei care înșiși au arătat ignoranță totală față de cetățeni. De ce și-a permis Chicu să organizeze nunta fiului atunci când pericolul de infectare este încă foarte mare, iar oamenii bineînțeles că o să le urmeze exemplul și o să dea și ei petreceri. “Păi ce, Chicu are voie, dar noi nu?”, afirmă cel mai probabil cei care-i urmează exemplu. Iar în ziua următoare Ministerul Sănătății ne spune că cifra cazurilor a explodat din nou. De ce Viorica Dumbrăveanu se plimba fără mască în timp ce-i obliga pe oameni să o facă? De ce Dodon, dacă într-adevăr a fost să se lecuiască la sanatoriul din apropierea Moscovei, nu a prezentat public un certificat de boală, care la revenirea în țară i-ar fi permis să nu stea în carantină și să umble slobod, așa cum vrea mușchiul lui? Și exemplele pot continua”, afirmă Grițco.
În continuarea postării, consilierul municipal insistă că demisia lui Furtună trebuie urmată de cea a lui Dodon, Chicu și Dumbrăveanu, pentru că prin antiexemplele lor de comportament pe timp de pandemie, aceștia au arătat adevărata atitudine față de țară și poporul ei.
“Acești oameni ne au de proști pe noi toți și fac totul în țara asta așa cum își imaginează ei că-i corect. Dar acest “corect” al lor a făcut din Moldova lider în Europa la decese pe cap de locuitor, acest “corect” al lor ne duce la exterminare. Dar iată că indivizii, care ne-au arătat cum nu se procedează pe timp de pandemie, au devenit brusc moraliști. Așa cum a spus și Renato Usatîi, Nicolae Furtună trebuia să plece din fruntea Agenției Naționale de Sănătate Publică. Liderul Partidului Nostru a spus că declarațiile fostului deja șef al ANSP sunt incalificabile, dar odată cu el este bine să-și facă bagajele Dodon și toți tovarășii săi, alături de Chicu, care nu dau nici doi bani pe cetățenii de rând și nici pe munca medicilor. Niște alergaci după dividende politice, nimic mai mult. Peștele de la cap se strică, iar acesta a început să pută tare”, scrie în încheiere Elena Grițco.