Elena Grițco, către autorități, după cazul adolescentei bătute: Azi se fac declarații, dar mâine, poimâine o să uitați cu toții de cele întâmplate

10 Februarie 2021 1.136

Apar noi reacții la cazul adolescentei bătute cu deosebită cruzime în sectorul Ciocana. Elena Grițco, membru al Partidului Nostru și consilier în Consiliul municipal Bălți este convinsă că în scurt timp toată lumea și mai ales autoritățile vor uita de această întâmplare nefericită, despre care a scris pe Facebook că a fost folosită de unii deputați doar pentru a-și mai face puțină imagine.

“Violenta la care a fost supusă o adolescentă din Chișinău s-a dovedit a fi, în mod cinic, un motiv foarte bun pentru ca “trudogolicii” din Parlament să-și facă un pic de imagine. Socialiștii au ieșit și cu cifre, ca să arate cât de gravă e situația la acest capitol. Au spus ce trebuie făcut pentru a înceta cu violența în rândul copiilor și au pomenit despre necesitatea creării unui grup de lucru care să “studieze” problema. Asta arată cât de departe sunt “domnii” deputați de realitatea din țară. Dar ce v-a împiedicat să lucrați până acum, să creați instrumente, să le majorați salariile psihologilor, despre care acum vorbiți cu atâta grijă? Ați avut guvern, ați avut și aveți majoritate în Parlament. Autocritica a bună, dar cât timp trebuie să vă auzim scuzele?”, scrie Grițco într-o postare pe Fcaebook. Tot acolo ea întreabă ce s-a făcut de la cazul copilului ucis la Orhei de către un alt copil din cauza unei console video. Și asta pentru că mai mulți specialiști susțin că unul dintre motivele care a stat la baza unui act atât de plin de cruzime la Ciocana sunt jocurile video, pline de violență și la care copiii au acces.

“A trecut fix un an de la cazul copilului de 12 ani din Orhei ucis de alt copil, de 14 ani, din cauza unei console video. Ce s-a făcut de atunci și până acum? Ieri de ziua siguranței pe internet, despre câte măsuri luate, pentru protecția copiilor, ați putut vorbi? Despre niciuna. Cei mici și acum au acces la orice doresc în mediul online. Nu ați făcut și nu faceți nimic, doar declarații la televizor”, spune Elena Grițco, convinsă că nimic nu o să se facă nici după barbaria de la Ciocana.

“Mâine sau poimâine o să uitați cu toții de cele întâmplate, dar acest caz vorbește despre mult mai multe lucruri. Situația e mult mai gravă decât își imaginează unii. Nu mai putem lăsa țara și soarta copiilor noștri pe mâna unor incompetenți, care nu știu pe ce lume trăiesc. Avem nevoie de alegeri parlamentare anticipate și cât mai curând. Cei care trag de timp, inclusiv, o să se facă vinovați pentru dramele care vor urma. Moldova a devenit un butoi cu pulbere și numai cei care nu vor, sau doar orbii, nu văd asta”, spune în încheiere consilierul municipal.  

Adolescenta de 15 ani, care a fost luată la bătaie cu pumnii și picioarele, zilele trecute de către alte patru fete, rămâne internată în spital.

Medicii susțin că starea ei este de gravitate medie, dar stabilă, ea având comoție cerebrală și nasul fracturat.

Cu toate acestea, pe rețelele sociale a fost postat un nou video, în care tinerele agresoare dansează, fac glume, iar una dintre ele spune că nu regretă deloc

ceea ce a făcut și că, dacă ar fi cazul, și-ar repeta fapta. Direcția Educație a pornit o anchetă internă, pentru a investiga incidentul,

iar astăzi, cazul a ajuns și în atenția deputaților.