Elena Grițico: Congresul va urmări cu atenție situația din Moldova

29 Martie 2018 1.667

Președintele Camerei Congresului Autorităților Locale, Anders Knape, a susținut delegația „Partidului Nostru” în scandalul provocat de autoritățile moldovenești.

După cum a declarat vicepreședintele „Partidului Nostru” Elena Grițco, președintele Camerei Congresului Autorităților Locale și Regionale, Anders Knape, a susținut delegația „Partidului Nostru”. Ea a subliniat că, în urma scandalului provocat de autoritățile moldovenești în Consiliul Europei, Congresul va urmări cu atenție situația din Moldova.
„Gura nu o să ne închidă nimeni, nici aici la Congres, nici în Parlamentul European, nici la Consiliul Europei. Vom merge înainte, vom lupta pentru drepturile noastre!”, a subliniat Grițco.
În context, vicepreședintele „Partidului Nostru” Ilian Cașu a subliniat că participanții la ședința Camerei Congresului Autorităților Locale și-au expus opinia că represiunile politice ale aleșilor locali din Moldova să fie în topul agendei Congresului.
„O altă propunere foarte și foarte bună – ca să fie o ședință comună a Adunării Parlamentare și a Congresului cu respectivul subiect”, a declarat Cașu.
Delegația „Partidului Nostru” în componența vicepreședinților Ilian Cașu și Elena Grițco, au mers la Strasbourg la invitația conducerii Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei. Nu s-a trecut fără incidente. Grițco a învinuit reprezentantul permanent al Moldovei pe lîngă Consiliul Europei, Corina Călugăru, de încercarea de a pune piedici discursului său. S-a dovedit că ambasadoarea, precum și trei „soli” din Moldova în persoana șefului oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, Octavian Mahu, un membru al Comisiei Electorale Centrale, precum și un reprezentant al Guvernului au făcut lobby pentru excluderea din ordinea de zi a discursului Elenei Grițco.