Elena Grițco către bălțeni: Problema cu CET-NORD trebuie soluționată!

28 Ianuarie 2019 2.030

Candidatul „Partidului Nostru” la funcția de deputat în circumscripția uninominală nr.10, Bălți, Elena Grițco a avut o întrevedere cu alegătorii din capitala de nord a țării cu care a discutat despre starea de lucruri din municipiu. Astfel, problema-cheie a bălțenilor s-a dovedit a fi plata exagerată pentru încălzire, care au apărut după: „modernizarea” furnizorului de căldură.

„Întîlniri în oraș, la întreprinderi, cu cadre didactice din școlile educaționale și sportive. Situația care preocupă cel mai mult oamenii astăzi este plățile exagerate pentru încălzire, care au apărut după instalarea utilajelor de control. Locuitorilor orașului li s-a promis că vor plăti mai puțin cu 30-40%, dar s-a dovedit contrariul. Și asta se numește: „modernizarea” SA CET-Nord”. Apropo, este un proiect al guvernului, aprobat de consiliul municipal al ultimei convocări, 2011-2015, cînd comuniștii dețineau majoritatea. Azi mulți dintre ei sunt membrii ai partidelor socialist și democrat și candidează pe circumscripțiile uninominale”, a scris Grițco.

În legătură cu aceasta, ea a subliniat că „problema cu CET-NORD trebuie soluționată: pe timp de iarnă cetățenii lucrează numai pentru el și, spre deosebire de întreprinderile municipale, care se află sub jurisdicția primăriei, CET-Nord nu oferă niciun beneficiu. Vom ridica această problemă în Parlament: furnizorul de căldură este obligat să acorde reduceri păturii social-vulnerabile”.