Echipa Partidului Nostru la întâlnirea cu chișinăuienii; oamenii i-au cerut lui Dodon să nu continue practicile lui Plahotniuc

12 Octombrie 2019 1.868

Candidații Partidului Nostru la alegerile locale din 20 octombrie, atât din municipiul Chișinău, cât și din alte localități ale țării, au organizat sâmbătă, 12 octombrie, o întâlnire cu locuitorii Capitalei, la care au prezentat viziunile și prioritățile pentru modernizarea municipiului și eliberarea acestuia de corupție.

La evenimentul desfășurat în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet, a fost prezent și liderul formațiunii, Renato Usatîi, care s-a arătat convins că echipa pe care o propune pentru administrarea Chișinăului – cu Ivan Diacov la funcția de primar și Ilian Cașu în fruntea grupului de consilieri, este cea mai pregătită pentru a rezolva gravele și multiplele probleme cu care se confruntă municipalitatea și locuitorii săi.  

Liderul Partidului Nostru a menționat că orașul are nevoie de un primar cu experiența și caracterul lui Ivan Diacov, care să asaneze corupția și practicile ilegale. Chișinăul are nevoie de un „primar-procuror”, a accentuat Renato Usatîi.

La rândul său, Ivan Diacov a declarat că experiența sa de 35 de ani de luptă împotriva criminalității, dintre care 20 de ani ca procuror șef al municipiului Chișinău, îi oferă calificarea necesară pentru a distruge acest flagel la nivelul administrației publice locale.

 „Am de gând să pun capăt acestor scheme, vinderea terenurilor să fie transparentă, iar banii să vină la buget și să construim școli, drumuri, spitale. Votați Ivan Diacov și vă garantez – n-o să fie niciun hoț în Primărie!”, s-a adresat candidatul Partidului Nostru mulțimii.

La întâlnire au vorbit și alți candidați din municipiul Chișinău, dar și din alte localități precum Drochia, Râșcani, Cantemir, Glodeni, care au venit să-și susțină colegii din Capitală și să-i îndemne pe chișinăuieni să voteze echipa Partidului Nostru.

La finalul evenimentului, atât reprezentanții Partidului Nostru, cât și chișinăuienii prezenți la eveniment au organizat o scurtă acțiune de protest în fața Președinției în semn de nemulțumire față de abuzurile tot mai frecvente ale președintelui Igor Dodon, despre care Renato Usatîi a spus că încearcă să preia schemele și metodele lui Plahotniuc. Protestatarii, în frunte cu Usatîi, l-au atenționat pe Igor Dodon să înceteze aceste practici, amenințând cu acțiuni mult mai dure.