ILIAN CAȘU: CU AJUTORUL PROGRAMULUI „CURTEA”, CONSILIERII DIN PARTEA „PARTIDUL NOSTRU” SOLUȚIONEAZĂ PROBLEMELE CONCRETE ALE CHIȘINĂUIENILOR

20 Octombrie 2017 1.461

Programul „Curtea”, menit să creeze o platformă civică pentru o legătură durabilă și un schimb de opinii cu chișinăuienii, este realizat cu succes de către reprezentanții „Partidului Nostru” în consiliul municipal Chișinău (CMC). Despre aceasta a relatat vice-președintele formațiunii politice și consilierul CMC din partea „Partidului Nostru” Ilian Casu.

„Am lansat la Chișinău programul „Curtea”; acesta include, în primul rând, întâlniri ale consilierilor municipali din  partea „Partidul Nostru” cu chișinăuienii în curțile din cartierele rezidenţiale ale capitalei. După finalizarea perioadei de elaborare, programul a demarat la 7 septembrie, am avut deja 8 întâlniri în curțile din diferite sectoare ale Chișinăului. În baza acestor întâlniri, am elaborat deja 12 cereri către diferite instanțe, inclusiv preturi, direcţii și structuri ale primăriei, poliție, inspecția de stat în construcții.

Scopul programului constă în a asigura schimbul de informații cu privire la necesitățile și nevoile locuitorilor capitalei. Noi întrebăm locuitorii din Chișinău, despre cele mai mari probleme pentru ei personal, referitor la o casă concretă, curte, cartier iar apoi întreprindem măsurile necesare.

Mergem întotdeauna la întâlniri cu activiștii organizațiilor teritoriale din Chișinău ale „Partidului Nostru”. Oamenii ne întîmpină afectuos, pentru că toată lumea știe că, îndată după finalizarea campaniei preelectorale, autoritățile locale și centrale uită de locuitorii Chișinăului. „Partidul Nostru” vrea să pună capăt acestei tradiții vicioase. Dorim ca locuitorii orașului Chișinău să simtă că noi, consilierii municipali, suntem alături de ei și ne ocupăm de problemele lor zilnic, nu doar o dată la patru ani, înainte de următoarele alegeri.

Programul se desfăşoară de mai mult de o lună, și la întâlnirile din curți, comunicînd la direct, chișinăuienii de multe ori se plâng de astfel de probleme, cum ar fi lipsa locurilor de parcare în imediata vecinătate a blocurilor de locuit, funcționarea slabă sau lipsa canalizării. Nu există suficiente locuri de joacă, nu se lucrează suficient pentru a asigura curățenia și colectarea gunoiului. Pe lîngă problemele comune pentru toți locuitorii capitalei, în fiecare sector există și dificultăți specifice. De exemplu, când am fost la Ciocana, pe strada Igor Vieru, localnicii s-au plâns de orarul de circulație necorespunzător al troleibuzului numărul 23. În acest sens, am expediat o cerere către Gheorghe Morgoci, șeful administrației transportului electric din Chișinău. Într-o altă curte de pe strada Igor Vieru, 5, s-a fost format un „loc periculos” unde-şi dau întălnire alcoolicii, iar mamele se tem să-şi lase copiii să meargă la plimbare. Cu această ocazie, am scris o cerere la Comisariatul de Poliție Ciocana. Ei sunt obligați să ne răspundă la toate cererile.

Există deja şi soluții concrete ale problemelor. De exemplu, după o întâlnire într-una dintre curțile de la Buiucani, unde se află grădinița Nr. 157, am trimis cereri la direcţia de transport și poliție, solicitînd să le fie asigurata siguranța copiilor. În consecință, se vor lua măsurile necesare, pe șosea a fost amplasată „o trecere de pietoni” și alte măsuri necesare pentru asigurarea siguranței copiilor. Iar după întâlnirile, în cadrul cărora  locuitorii capitalei au ridicat problema grădiniței Nr.127 din sectorul Rîșcani, cu ajutorul nostru, în calitate de consilierii municipali, am reuşit să găsim 110 mii lei, cu care direcţia educație va repara pavilioanele de joacă pe teritoriul grădiniței.

 

Astfel noi, echipa „Partidul Nostru”, cu ajutorul fracțiunii din consiliul municipal Chișinău, soluționăm problemele concrete ale locuitorilor din Chișinău. Se poate face față oricăror dificultăți, dacă se distribuie corect efortul, trebuie început cu cele mai stringente probleme. Aici principala componentă ramîne a fi comunicarea cu oamenii care ne-au ales.”