Programul „Curtea” dă rezultate: Activiștii „Partidului Nostru” au raportat despre activitatea desfășurată în Chișinău

02 Noiembrie 2018 2.206

Echipa „Partidului Nostru” au raportat despre activitatea desfășurată în Chișinău în cadrul programului „Curtea” în fața orășenilor. Potrivit activiștilor PN, sarcina prioritară rămîn a fi grădinițele pentru copii din Chișinău. Cu toate acestea, mai sînt multe lucrări în capitală, iar PN nu intenționează să se oprească la cele obținute acum.

După cum a menționat consilierul municipal Ilian Cașu, o prioritate absolută pentru fracțiune este reparația blocurilor alimentare și a terenurilor de joacă în grădinițele pentru copii. Prin urmare, în aceste scopuri, consilierii municipali au reușit să obțină alocarea a 20 de milioane de lei din bugetul municipal. Ulterior, primăria a dublat suma.

„La moment, au fost reparate 27 de pavilioane, 49 blocuri sanitare și 45 de blocuri alimentare. Pînă la finele anului vom avea și alte rezultate. Acest domeniu rămîne prioritară pentru noi în 2019”, a declarat Cașu.

Activistul „Partidului Nostru”, Serghei Urecheanu, a menționat că în cadrul programului „Curtea”, pentru perioada raportată, la solicitarea consilierului Ilian Cașu, a fost restaurat trotuarul pe str. Grenoble, iluminatul stradal, pe str. Drumul Schinoasei au fost instalate limitatoare de viteză. El a subliniat că aceste activități au fost efectuate în termenele cele mai scurte.

„Proiectul „Curtea”, din momentul inițiării sale, a început să aducă roade. Noi desfășurăm regulat întîlniri cu chișinăuienii. Probleme sînt multe, dar noi încercăm să le rezolvăm la maxim”, a menționat activistul PN Serghei Biriucov, responsabil pentru sectorul Botanica.

Între timp, responsabilul pentru sectorul Rîșcani, activistul Dumitru Siceac, a comunicar că în parcul „Boris Glavan” a fost instaurat iluminat public, iar pe str. Florilor, alături de școala „Natalia Gheorghiu” a fost restaurat drumul.

În rezultat, Cașu a subliniat că „proiectul comun „Curtea” s-a dovedit a fi un exemplu de succes al colaborării echipei „Partidului Nostru” și fracțiunii în consiliu. Da, desigur, n-am reușit să rezolvăm toate problemele acestui oraș, ori există milioane, dar mergem cu pași concreți vom reuși să realizăm sarcinile stabilite, indiferent de ciclul electoral. Un alt moment important constă în ceea că problemele sînt stabilite chiar de chișinăuieni”.

Campania „Curtea”, inițiată de echipa „Partidului Nostru”, există deja de cîțiva ani. Aceasta reprezintă o platformă de colaborare între activiștii formațiunii politice, orășeni și fracțiunea „Partidului Nostru” în Consiliul municipal.