Dumitru Ciubașenco a prezentat la CEC peste 25 de mii semnături pentru înregistrarea sa în calitate de candidat la funcția de Președinte

22 Septembrie 2016 1.070

Joi, 22 septembrie, Dumitru Ciubașenco, înaintat de „Partidul Nostru” în calitate de candidat la funcția de Președinte, a transmis la Comisia Electorală Centrală peste 25 de mii de semnături colectate în susținerea sa, prin toată Moldova.

După verificarea semnăturilor CEC va lua decizia în legătură cu înregistrarea lui Dumitru Ciubașenco în calitate de candidat la alegerile Președintelui Republicii Moldova, care trebuie să aibă loc pe 30 octombrie 2016. În cadrul procedurii de depunere a listelor de subscripție, Ciubașenco a desfășurat un briefing pentru presă.

După cum a declarat candidatul „Partidului Nostru”, la CEC au fost transmise peste 900 de liste de subscripție. Semnăturile au fost colectate în 32 de raioane și municipii din țară (sînt necesare cel puțin 18), inclusiv în 26 de raioane au fost colectate peste 600 de semnături. În cadrul campaniei de colectare a semnăturilor, potrivit lui Ciubașenco, au fost cheltuiți în jur de 470 de mii de lei din fondul special, plafonul maxim al căruia, conform legii, este de 560 de mii de lei. În general, banii au fost cheltuiți pentru materiale informaționale, benzină și promovare pe rețelele de socializare.