Dumitru Ciubașenco la Basarabeasca: Pentru a restabili Moldova, trebuie eliminat regimul lui Plahotniuc

10 Octombrie 2016 893

Restabilirea economică și modernizarea Moldovei sînt imposibile atît timp cît actualul regim își păstrează puterea. Despre aceasta a declarat candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte, Dumitru Ciubașenco, la întîlnirea cu locuitorii din Basarabeasca, în cadrul căreia a fost prezentat Decretul Nr.1 „Cu privire la dizolvarea Parlamentului”.

În cadrul întîlnirii cu locuitorii din Basarabeasca, candidatul „Partidului Nostru” a criticat dur propaganda care are loc la canalele lui Plahotniuc, precum și din gura candidaților-fantomă și candidaților guvernării.
„Unul dintre concurenți promite că primul decret va fi întoarcerea miliardului, iar în urma acestuia vor urma decretele privind normalizarea relațiilor cu Rusia și cu privire la lupta cu unionismul”, a declarat el.
Ciubașenco a subliniat că a da asemenea promisiuni este alogic – Plahotniuc nu va permite. Anume de aceasta prima sarcină trebuie să fie eliminarea regimului Plahotniuc de la putere.

„La noi, Guvernul, procuratura, sînt controlate de Plahotniuc. Imaginați-vă situația: președintele aprobă decretul privind întoarcerea miliardului. Ei îi răspund: da nu te-ai duce tu la Condrița!”, a adăugat el.
„Următoarea întrebare: haideți să restabilim relațiile cu Rusia. Răspunsul va fi următorul: „nu, noi avem planuri comune cu NATO, ei la Mărculești construiesc o bază aeriană pentru avioanele americane, ei au capturat armata, consultanții loc sînt la Serviciul de Securitate Națională, la MAI. Noi nu trebuie să alungăm americanii, pentru că am convenit asta cu Nuland”. Această întrebare, la fel, decade”, a spus Ciubașenco.
În contextul anunțatei lupte cu unionismul de către unul din candidați, Ciubașenco a subliniat că puțin probabil ca Plahotniuc – Ulinici, cetățean al României și controlat de serviciile secrete române va permite aceasta.

„Nu va putea face nimic. Anume de aceasta, primul pas trebuie să fie eliminarea lor de la putere, a desfășura alegeri, a modifica componența Parlamentului, Guvernului, iar ulterior de a trece la alți pași privind restabilirea Moldovei”, a conchis el.