Copii din Bălți sunt alimentați cu cele mai calitative: comisia de stat nu a găsit nici o încălcare

07 Decembrie 2016 1.031

În legătură cu evenimentele produse în Chișinău, privind produsele alterate, Agenția națională pentru siguranța alimentelor a început verificarea produselor pe întregul teritoriu al Moldovei. Ivan Osoeanu, directorul întreprinderii municipale ”Aprovizionare”, care furnizează produse în instituții școlare și preșcolare, declară oarecare încălcări n-au fost depistate, deoarece calității alimentelor este acordată atenție deosebită.

”Cu toate aceste evenimente negative, produse în Chișinău, privind furnizarea alimentelor alterate, au loc și la noi verificările Agenției naționale pentru siguranța alimentelor. O parte din școli deja au fost verificate și obiecții față de calitatea alimentelor nu sunt. Există doar o problemă, cantinele din cadrul școlilor sunt vechi, ele de mult n-au fost reparate. Aceasta este singura obiecție din partea Agenției naționale pentru siguranța alimentelor. Ce ține de calitatea alimentație – noi îi acordăm o atenție deosebită”.

Jurnaliștii de la BTV și Ivan Osoianu au vizitat cîteva școli, pentru a verifica modul de păstrare a alimentelor, care e termenul acestora de valabilitate și meniul pentru copii.

Potrivit lui Osoianu, în Bălți instituțiilor școlare și preșcolare sunt furnizate alimentele de la cei mai buni producători, care sunt aleși în urma licitațiilor.

”Noi colaborăm doar cu cei mai mari producători și furnizori: ”Combinatul de Unt” al orașului Florești, furnizorii de carne ” Nivalli” și ”Carmez”. Bazele angro din Bălți ”Centaur” și ”Beatrice” furnizează cereale, zahăr, făină și ulei. Ne străduim să lucrăm doar cu furnizorii mari direct”.

Anterior primarul municipiului Bălți Renato Usatîi a declarat că în Bălți este imposibil de imaginat situația, în care copii sunt alimentați cu produse alterate, c în Chișinău. Usatîi a explicat din cauză este atît de încrezut: ”Noi am distrus mafia, care a furat din bugetul municipal, iar companii dubioase, care nu au refrigeratoare, mașini speciale pentru a transporta carnea înghețată, cîștigau licitațiile”, a declarat primarul.