Deputat APCE: Vom veni în Moldova pentru a examina situaţia de la Bălţi

24 Ianuarie 2018 2.950

Delegaţia „Partidului Nostru” a avut o întrevedere cu deputatul APCE Stefan Schennach, în urma căreia părţile au convenit cu privire la o vizită a deputatului austriac în Moldova.

„L-am informat pe Domnul Stefan Schennach, parlamentar austriac, membru al Grupului Socialiştilor, Democraţilor şi Verzilor din APCE, despre teroarea guvernării de la Chişinău împotriva consilierilor municipali din Bălţi. Domnia Sa promite susţinere pentru aceste valori fundamentale ale CoE, printr-o vizită de documentare în ţara noastră în scurt timp”, a declarat consilierul municipal Elene Griţco.
Din partea sa, Stefan Schennach şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia creată în jurul democraţiei şi drepturilor omului în Moldova.
„Vă asigur că într-adevăr sînt îngrijorat de situaţie. Supremaţia legii, democraţia şi drepturile omului, precum şi libertatea cuvîntului, vor deveni realitate în ţara voastră. Mă voi întoarce în Moldova pentru a examina situaţia”, a declarat Schennach.
Amintim că, o delegaţie a „Partidului Nostru” în componenţa vicepreşedinţilor Ilian Caşu şi Elena Griţco se află la APCE, unde vor avea un şir de întrevederi cu funcţionari ai Consiliului Europei.