Delegaţia „Partidului Nostru” a analizat cu consilierul lui Jagland despre reacţia Consiliului Europei la situaţia din Bălţi

24 Ianuarie 2018 2.569

Delegaţia „Partidului Nostru” a avut o întrevedere cu consilierul principal al Secretarului general al Consiliului Europei, Markus Adelsbach, în cadrul căreia părţile au analizat reacţia CE la fărădelegile din capitala de nord a ţării.

„Am avut o întrevedere cu consilierul principal al Secretarului General, Thorbjorn Jagland, Markus Adelsbach. L-am informat pe Domnul Adelsbach despre greva foamei şi teroarea guvernării la Bălţi. Am discutat modul în care Consiliul Europei va reacţiona la dezmăţul din Consiliul Municipal Bălţi. Domnul Adelsbach ne-a asigurat că îl va informa personal despre situaţia cu încălcarea flagrantă a drepturilor omului şi a normelor elementare ale statului de drept de către guvernarea de la Chişinău în raport cu propriii cetăţeni pe Secretarul General Jagland”, a scris Caşu.
Amintim că delegaţia „Partidului Nostru” în componenţa vicepreşedinţilor Ilian Caşu şi Elena Griţco se află la APCE, unde vor avea un şir de întrevederi cu funcţionari ai Consiliului Europei.