Delegaţii ale UE şi SUA au vizitat consilierii din Bălţi

19 Ianuarie 2018 1.277

O delegaţie a UE şi SUA a avut o întîlnire cu consilierii din Bălţi ai „Partidului Nostru”, care cu o săptămînă mai înainte au declarat despre greva foamei împotriva represiunilor organizate de către regimul actual de guvernare.

În cadrul întrevederii, consilierii municipal au vorbit despre presiunea enormă la care sînt supuşi ei şi familiile lor. Consilierul Nicolai Grigorişin a subliniat că democraţii continuă să facă presiuni asupra aleşilor locali utilizînd organele de forţă, „la mine personal au fost efectuate şapte percheziţii, la fel şi la colegii mei”.
„Autorităţile centrale blochează activitatea noastră. Se ocupă cu noi – consilierii. Sînt intentate dosare penale împotriva membrilor familiilor noastre. Ei ne-au declarat război”, a afirmat Grigorişin subliniind că regimul nu se va opri la Bălţi – „mai departe va fi Taraclia, Basarabeasca, Drochia, Rîşcani – toate satele şi oraşele care nu sînt controlate de primarii Partidului Democrat”.
„Adresarea noastră către a fost către structurile internaţionale, pentru că în Moldova nu mai avem pe cine conta”, a adăugat consilierul Elena Griţco.
Pe 15 ianuarie, fracţiunea „Partidului Nostru” în Consiliul Municipal Bălţi a anunţat despre intrarea în greva foamei, care a continuat pînă pe 19 ianuarie în clădirea Primăriei din Bălţi. Consilierii afirmă că o asemenea măsură este răspunsul la teroarea declanşată de autorităţi în privinţa Administraţiei din Bălţi.