Aplauze și flori pentru Renato Usatîi. Prima zi de lucru a primarul or.Bălți a coincis cu ziua sa de naștere

04 Noiembrie 2019 1.099

Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi a avut parte de o surpriză din partea angajaților, în prima sa zi de muncă la Primărie. La sfârșitul ședinței operative, funcționarii au schimbat tonul oficial pe unul de sărbătoare. Unul dintre viceprimari, Lilia Sava l-a felicitat pe edil cu ocazia preluării mandatului, dar și cu împlinirea a 41 de ani, în timp ce celălalt viceprimar, Ghenadie Șmulschii i-a oferit un imens buchet de trandafiri albi.

“Domnule primar, azi e o zi semnificativă pentru Dvs. și semnificația poartă un caracter dublu. Astăzi este ziua dvs de naștere. De aceea vin cu cele mai sincere felicitări și urări de bine, sănătate, prosperitate. La mulți ani! A doua semnificație este că azi sunteți prima zi la serviciu în calitate de primar de Bălți. De aceea vreau să spun în numele tuturor bălțenilor și al celor prezenți, că ați fost așteptat la Bălți. Sunteți susținuți, v-am susținut, vă susținem, și în continuare, vă dorim realizări, și performanțe la superlativ. Într-un ceas bun!”, a spus Sava.

Îmbrăcat la patru ace și cu temele făcute, în debutul ședinței, Renato Usatîi a dat primele indicații șefilor de direcții și întreprinderi. Aceștia au fost îndemnați să spună ce ar vrea să schimbe în activitatea structurilor pe care le conduc, pentru ca lucrurile în oraș să meargă în cea mai bună direcție.

“Vreau să vorbesc cu fiecare șef în parte. Unii dintre voi mi-au trimis propuneri pe rețele de socializare, până la alegeri, de aceea o să fiu bucuros să vă văd, pentru că doar prin comunicare directă vom putea schimba lucrurile în direcția bună. Ne așteaptă un volum mare de lucru. Trebuie să știți că stau la dispoziția dvs, la dispoziția bălțenilor și sunt convins că vom reuși în toate”, a spus Usatîi.

Totodată, Usatîi a ținut să le mulțumească oamenilor pentru toată munca făcută până acum. El a devenit primar al municipiului Bălți în urma alegerilor din 20 octombrie 2019, iar vineri, Judecătoria Bălți i-a validat mandatul. În ciuda unei ample campanii de denigrare, orchestrată de PSRM, Usatîi a câștigat fotoliul de edil din primul tur cu 62% din voturi, printr-o înfrângere zdrobitoare a tuturor oponenților. Iar echipa Partidului Nostru a obținut în Consiliul Municipal Bălți 23 de mandate din totalul de 35. Într-o intervenție live pe Facebook, el a declarat că Bălțiul se află acum în pragul unei noi etape.

“Vreau să ne mândrim de orașul nostru, să-l facem un model pentru alte localități din țară, inclusiv pentru Chișinău”, a declarat Usatîi.