În căutarea compromisului. Fracţiunea „Partidului Nostru” a organizat o discuţie între părţile intrate în conflict din cauza unui teren în Chişinău

02 Octombrie 2017 1.533

Fracţiunea „Partidului Nostru” în Consiliul Municipal Chişinău a organizat la primărie întîlnirea dintre un agent economic şi locuitorii unui bloc locativ din capitală, care sînt în conflict din cauza unui lot de teren.
După cum a relatat una dintre locuitoarele casei din sectorul Rîşcani al capitalei „şi aşa nu prea avem curte, iar ei [compania constructoare] ne-au invadat. Ne-au închis căile spre casă, nu avem unde ne plimba cu copiii, ne-au tăiat copacii pe care noi i-am sădit”. Ea a subliniat că în casă locuiesc în jur de şase sute de oameni şi peste 200 de copii.
Din partea sa, reprezentantul companiei a subliniat că ei au toate actele necesare pentru construcţie. Potrivit lui, compania nu a blocat accesul spre scară, iar toată tehnica intră spre construcţie prin altă parte.
Potrivit lui Ilian Caşu, un număr mare de asemenea conflicte în Chişinău este din cauza corupţiei totale în aparatul Primăriei şi legea „defectuoasă”.
„În 2007, a fost adoptat planul general al Chişinăului. În 2017, doar zece la sută din acest plan a fost respectat. Agenţii economici construiesc în curţi, pe teritorii verzi, terenuri de joacă pentru copii. Lor nu le este comod să construiască în afara Chişinăului – să dezvolte infrastructura în cartiere noi”, a suliniat Caşu.
Consilierul municipal a subliniat că scopul acestei întîlniri a fost găsirea unui compromis, „nimeni nu a avut tentative de a evita conflictul. Ei [reprezentanţii companiei constructoare] au angajat o companie de pază privată, aşa cum se întîmplă de obicei la Chişinău. Noi am organizat o masă rotundă pentru a încerca să găsim compromisul”.
Caşu a menţionat că ei continuă să meargă în această direcţie pentru că acesta este rezultatul scontat.În căutarea compromisului. Fracţiunea „Partidului Nostru” a organizat o discuţie între părţile intrate în conflict din cauza unui teren în Chişinău Fracţiunea „Partidului Nostru” în Consiliul Municipal Chişinău a organizat la primărie întîlnirea dintre un agent economic şi locuitorii unui bloc locativ din capitală, care sînt în conflict din cauza unui lot de teren. După cum a relatat una dintre locuitoarele casei din sectorul Rîşcani al capitalei „şi aşa nu prea avem curte, iar ei [compania constructoare] ne-au invadat. Ne-au închis căile spre casă, nu avem unde ne plimba cu copiii, ne-au tăiat copacii pe care noi i-am sădit”. Ea a subliniat că în casă locuiesc în jur de şase sute de oameni şi peste 200 de copii. Din partea sa, reprezentantul companiei a subliniat că ei au toate actele necesare pentru construcţie. Potrivit lui, compania nu a blocat accesul spre scară, iar toată tehnica intră spre construcţie prin altă parte. Potrivit lui Ilian Caşu, un număr mare de asemenea conflicte în Chişinău este din cauza corupţiei totale în aparatul Primăriei şi legea „defectuoasă”. „În 2007, a fost adoptat planul general al Chişinăului. În 2017, doar zece la sută din acest plan a fost respectat. Agenţii economici construiesc în curţi, pe teritorii verzi, terenuri de joacă pentru copii. Lor nu le este comod să construiască în afara Chişinăului – să dezvolte infrastructura în cartiere noi”, a suliniat Caşu. Consilierul municipal a subliniat că scopul acestei întîlniri a fost găsirea unui compromis, „nimeni nu a avut tentative de a evita conflictul. Ei [reprezentanţii companiei constructoare] au angajat o companie de pază privată, aşa cum se întîmplă de obicei la Chişinău. Noi am organizat o masă rotundă pentru a încerca să găsim compromisul”. Caşu a menţionat că ei continuă să meargă în această direcţie pentru că acesta este rezultatul scontat.