Ciubașenco: Guvernarea a lăsat în voia sorții zeci de sate și orașe

18 Septembrie 2016 747

Statul care trebuie să joace un rol-cheie în dezvoltarea teritoriului Moldovei, practic a lăsat în voia sorții o mulțime de localități, fapt despre care mărturisesc haosul și delăsarea din zeci de sate și orașe. Despre aceasta a declarat Dumitru Ciubașenco în cadrul întrîlnirii cu locuitorii orașului Iargara, care a avut loc în cadrul campaniei naționale pentru colectarea semnăturilor în susținerea sa în calitate de candidat din partea „Partidului Nostru” la funcția de președinte al Moldovei.

El a subliniat că statul trebuie să se ocupe de toate. „Trebuie să fie elaborate programe privind dezvoltarea diverselor domenii, trebuie să acorde finanțare pentru aceasta. Se spune că nu sînt bani. Acel miliard care a fost furat putea să ajungă pentru deschiderea a mii de ferme în toată Moldova”.

„Aici domnesc aceleași stări de spirit ca și peste tot. Statul a lăsat oamenii și localități întregi în voia sorții. Noi sîntem ferm convinși că statul trebuie să joace un rol-cheie în renașterea țării”, a declarat Ciubașenco.
„Recent în Iargara au avut loc două inundații. Oamenii se plîng că le-au fost înecate casele. Oamenii, cînd au loc anumite calamități, nu trebuie să ceară, ei nu sînt cerșetori. Serviciul pentru Situații Excepționale trebuie să ia măsuri de sine stătător”, a conchis Ciubașenco.