Ciubașenco la Telenești: Autoritățile utilizează sondaje de opinie false pentru a „adapta” rezultatele alegerilor

18 Septembrie 2016 804

Sondajele de opinie la comadă reprezintă o metodă de falsificare, utilizată de autorități pentru a „învăța” cetățenii cu anumite cifre, iar ulterior a „adapta” rezultatele alegerilor prezidențiale cu rezultatele acestor sondaje.

Despre aceasta a declarat Dumitru Ciubașenco în cadrul întîlnirii cu locuitorii orașului Telenești, care a avut loc în cadrul campaniei naționale privind colectarea semnăturilor în susținerea sa în calitate de candidat al „Partidului Nostru” la funcția de președinte al Moldovei.

„Regimul de guvernare utilizează o nouă metodă de falsificare a alegerilor prezidențiale – sondajele de opinie. Deja au început a fi publicate primele sondaje false și realizate la comandă, scopul cărora este să învețe alegătorii cu anumite rating-uri. În conformitate cu aceste cifre, vor fi adaptate rezultatele alegerilor, cu ajutorul falsificărilor”, a declarat Ciubașenco.

Acesta a subliniat că guvernarea utilizează pentru aceasta anumiți „sociologi” care „desenează cifrele la ei acasă”. „În Moldova serviciile de sondare sînt compromise, la fel ca și organizațiile politice”, a spus el.
„Acum se repetă situația cu partidul „Patria”, care era în 2014. Atunci rating-ul partidului lui Renato Usatîi era scăzut din start. Cu toate acestea, în ultima săptămînă a început o creștere bruscă a rating-ului partidului, iar atunci cînd a devenit clar că el trece peste 20%, autoritățile nu au avut altă soluție decît să elimine partidul „Patria” de la alegeri”, a rezumat el.

În încheiere Ciubașenco a subliniat că: „Aceasta nu ne sperie, noi mergem înainte, iar cel mai bun răspuns al nostru la aceste falsificări va fi victoria noastră convingătoare!”

В заключение Чубашенко подчеркнул, что: «Нас это не пугает, мы идем вперед, а нашим лучим ответом на эти фальсификации будет наша убедительная победа!»