Ciubașenco la Ștefan Vodă: Relațiile cu Rusia trebuie restabilite

20 Octombrie 2016 1.083

În timpul campaniei parlamentare din 2014, străzile Chișinăului au fost împînzite cu panouri cu privire la promisiunile privind aderarea la Uniunea Vamală. Doi ani mai tîrziu, aceste promisiuni așa și nu le-a mai îndeplinit nimeni.

Despre aceasta a declarat candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte, Dumitru Ciubașenco, la care a fost prezentat Decretul Nr.1 „Cu privire la dizolvarea Parlamentului”.

„Cei care promit aderarea la Uniunea Vamală – vă mint. În 2014 toată Moldova a fost împînzită cu promisiuni privind aderarea la Uniunea Vamală – unde este această uniune, unde sînt promisiunile? Nimeni așa și nu le-a îndeplinit”, a declarat Cubașenco.

„În primul rînd, declarația privind aderarea la Uniunea Vamală la etapa actuală pot să și n-o accepte, întrucît între noi și uniune este Ucraina, care are relații complicate cu Rusia. În așa fel, dacă Moldova se va certa cu Ucraina, noi nu vom putea avea relații comerciale cu Rusia, Kazahstan. Ucraina pur și simplu ne va bloca”, a adăugat el.

Ciubașenco a subliniat că, de altă parte, se vor deteriora relațiile cu Occidentul, care în rezultat va putea organiza un „Maidan” la Chișinău.

„De altă parte, ne vom certa cu România, cu țările europene. Ei, într-un final, ar putea organiza un „Maidan” la Chișinău. Ei, pur și simplu, vor izgoni această guvernare. Au toate instrumentele pentru asta – chiar și acel Plahotniuc are o armată înarmată pînă în dinți”, a adăugat el.

Totuși, Ciubașenco a precizat că relațiile cu Rusia trebuie restabilite: „autoritățile moldovenești prietenesc cu Occidentul împotriva Rusiei. Aceasta, din punctul nostru de vedere, este incorect. La fel ca și prietenia cu Rusia împotriva Occidentului este incorectă”, a încheiat el.