Ciubașenco la Cupcini: Trebuie de interzis cetățenilor străini să ocupe funcții publice

17 Octombrie 2016 1.104

Locuitorilor Moldovei, care dețin cetățenie străină, trebuie de le interzis să ocupe funcții de stat. O asemenea modificare va fi introdusă în proiectul noii Constituții, elaborarea căreia este prevăzută de programul „Partidului Nostru”.

Despre aceasta a declarat candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte, Dumitru Ciubașenco, la întîlnirea cu locuitorii din orașul Cupcini, raionul Edineț, în cadrul căreia a fost prezentat Decretul Nr.1 al președintelui „Cu privire la dizolvarea Parlamentului”.

„Noi propunem să elaborăm o nouă Constituție în care va fi prevăzută interdicția pentru persoanele care dețin cetățenie străină să ocupe orice funcții în stat. Așa cum, de exemplu, aceasta e întîmplă acum la Curtea Constituțională, cinci judecători ai căreia sînt cetățeni ai României, apărînd interesele altui stat”, a adăugat el.

O altă modificare a Constituției, potrivit lui Ciubașenco, trebuie să fie reducerea numărului de deputați în Parlamentul Moldovei.

„Pe lîngă aceasta, noi propunem reducerea numărului de deputați în Parlament. La momentul actual sînt 101, noi propunem reducerea numărului acestora pînă la cel puțin 71, dacă nu chiar 51”, a încheiat el.