Ciubașenco la Criuleni: Autoritățile au declanșat o politică deschisă de genocid

08 Octombrie 2016 805

Nivelul catastrofal al corupției, sistemul de sănătate nefuncțional, alături de unul dintre cele mai înalte tempouri de migrare printre țările Europei reprezintă o parte din politica de genocid al poporului Moldovei desfășurată de regimul oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Despre aceasta a declarat candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte, Dumitru Ciubașenco, la întîlnirea de astăzi cu locuitorii orașului Criuleni, în cadrul căreia a fost prezentat Decretul Nr.1 „Cu privire la dizolvarea Parlamentului RM”.

„Noi nu mai putem aștepta pentru că, împotriva cetățenilor țării, puterea desfășoară o politică deschisă de genocid. Noi am desfășurat un număr mare de întîlniri în toată țara, inima mi se umple de durere, cînd vezi ceea ce au făcut ei din Moldova și cum intenționează să o fure și în continuare”, a declarat el.

Ciubașenco a subliniat că nu a fost o întîlnire la care participanții să nu se plîngă de pensiile mici, sistemul nefuncțional de sănătate, nivelul înalt al corupției și nivelul catastrofal de emigrare a populației.

„Toți știu că ei nu au de gînd să întoarcă miliardul furat, care l-au transformat în datorie de sta și au pus-o pe umerii tuturor cetățenilor, care vor trebui să întoarcă acești bani pe parcursul a 25 de ani. Conform calculelor noastre, acest miliard este egal cu bugetul Ministerului Sănătății pentru 25 de ani. Acesta este bugetul Ministerului Educației pentru 12 ani. Dar lor le este totuna. Ei au nevoie ca tinerii să plece, iar bătrînii să moară”, a adăugat el.

Potrivit lui Ciubașenco, pe teritoriul Moldovei locuiesc sub trei milioane de oameni, populație comparabilă cu cea din anii 60. El a subliniat că în cazul păstrării acestei tendințe, peste 15-20 de ani în Moldova vor rămîne mai puțin de două milioane de oameni.

„Ei intenționează să vîndă tot pămîntul, toată proprietatea, iar oamenii – lasă-i să moară. Ei vor să ia un credit de 100 de milioane de euri de la FMI, care, la fel, vor fi furați, și pentru care și-au asumat obligațiunea de a ridica cenzul de pensionare, să reducă cheltuielile cu un miliard de lei, și vor fi reduse în primul rînd cheltuielile pentru nevoile sociale. Acest stat este antipopular, iar cetățenii nu au nevoie de un asemenea stat!”, a conchis el.