Ciubașenco în raionul Dubăsari: Puterea va ridica și în continuare vîrsta de pensionare

21 Octombrie 2016 1.229

Creșterea vîrstei de pensionare, reducerea cheltuielilor sociale – sînt doar unele condiții prevăzute de acordul cu Fondul Monetar Internațional cu privire la oferirea unui împrumut în valoare de 100 de milioane de dolari, care, într-un fel sau altul, vor fi furate de cei de la putere.

Despre aceasta a declarat candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte, Dumitru Ciubașenco, în cadrul întîlnirii cu locuitorii din Holercani, raionul Dubăsari, unde a fost prezentat Decretul Nr.1 „Cu privire la dizolvarea Parlamentului”.

„Ei acum intenționează să semneze un acord cu Fondul Monetar Internațional privind oferirea unui credit în mărime de o sută de milioane de dolari. FMI a pus condiții foarte dure, printre ele creșterea vîrstei de pensionare, a tarifelor, convertirea miliardului în datorie de stat, revenirea la structura județelor”, a declarat el.

În context, candidatul a subliniat că situația atît de complicată în care s-a pomenit Moldova acum – este consecința creditului furat de către autorități: „Bani pentru finanțarea domeniului social nu-s”.

„Este necesară formarea unei noi puteri, care va demara reabilitarea Moldovei. Iar să înceapă trebuie de la arestarea tuturor celor care au furat miliardul. Ulterior, este necesară restabilirea economiei pentru finanțarea proiectelor sociale: în medicină, învățămînt, pentru creșterea pensiilor și salariilor. Aceasta însă va fi foarte complicat de făcut în condițiile miliardului furat de această guvernare și distrugerea economiei Moldovei”, a încheiat Ciubașenco.