Ciubașenco la Ceadîr-Lunga: SUA îl folosește pe Plahotniuc în lupta cu Rusia

09 Octombrie 2016 1.009

Regimul lui Plahotniuc a atras Moldova în lupta dintre Vest și Rusia, în schimbul susținerii regimului său de către SUA. Despre aceasta a declarat candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte, Dumitru Ciubașenco în cadrul întîlnirii cu locuitorii orașului Ceadîr-Lunga, unde a fost prezentat Decretul Nr.1 „Cu privire la dizolvarea Parlamentului RM”.

„Poziția „Partidului Nostru” constă în ceea că la aceste alegeri nu este loc pentru certuri despre geopolitică. Este o pistă greșită. Cu ajutorul speculărilor despre geopolitică, Plahotniuc pe de o parte și unii oameni de altă parte, pur și simplu distrag atenția cetățenilor de la problema de bază: de a elimina această guvernare”, a declarat Ciubașenco.

Ciubașenco a subliniat că și „Partidul Nostru” are viziunile sale cu privire la politica externă a Moldovei, totuși, la etapa actuală, această polemică este nepotrivită.

„Opinia mea constă în ceea că Moldova este înclinată prea mult spre vest. Acești activiști – Candu, Filip, Plahotniuc – s-au întîlnit cu Nuland. Acum NATO este, practic, în Moldova. SUA „acoperă” activitatea actualei puteri, pentru politica lor împotriva Rusiei”, a adăugat el.

Potrivit lui Ciubașenco, chiar dacă Moldova nu intră în componența NATO, Alianța nord-atlantică deja e aici.

„Ei practic conduc cu Ministerul Apărării, cu structurile de forță. La Mărculești planifică crearea unei baze aeriene. Acolo totul este pregătit în așa fel ca, la momentul potrivit, avioanele militare vor putea ateriza acolo. Noi sîntem categoric împotrivă, noi sîntem pentru păstrarea neutralității”, a adăugat el.