Ciubașenco la Anenii Noi: Miliardul furat ar fi ajuns pentru întreținerea pensionarilor în decursul a trei ani

08 Septembrie 2016 707

În acel timp cînd sistemul de pensionare în Moldova stă aproape să se prăbușească, miliardul furat, care ar fi putut ajunge pentru întreținerea tuturor pensionarilor din Moldova în decursul a trei ani, nimeni nici nu are de gînd să-l întoarcă.

Despre aceasta Dumitru Ciubașenco a declarat la întîlnirea cu locuitorii din Anenii Noi. Întîlnirea, în cadrul căreia sute de locuitorii din oraș au semnat în susținerea lui Ciubașenco în calitate de candidat la funcția de președinte al Moldovei din partea „Partidului Nostru”, a avut loc astăzi în cadrul campaniei naționale desfășurată de formațiunea politică. „Pensionarii mereu întreabă despre pensii. Este o problemă extrem de acută. Acum autoritățile, la solicitarea FMI, intenționează să ridice pragul vîrstei de pensionare”, a menționat Ciubașenco.

 

„Aceasta însă puțin probabil să rezolve problema. Acum la noi pentru un pensionar lucrează un muncitor, proporție care, cel mai probabil, se va înrăutăți cu timpul. Dacă numărul muncitorilor se va micșora, atunci sistemul de pensionare pur și simplu se va prăbuși”, a declarat el. Conform convingerii lui Ciubașenco, ieșire din situație există: este necesar de creat locuri de muncă, iar autoritățile – să nu mai fure. În legătură cu aceasta, el a adus un exemplu cu miliardul de dolari furat din sistemul bancar. „Am calculat că acest miliard ar fi ajuns pentru achitarea pensiilor în decursul a trei ani. Pur și simplu să întoarcă acest miliard și să întrețină pensionarii, numărul cărora în Moldova este de circa 600 de mii, în decursul a trei ani!”, a rezumat el.