Ciubașenco: După Decretul Nr.1 va fi Decretul Nr.2 – privind anularea decretului lui Timofti cu privire la miliardul furat

04 Octombrie 2016 730

Dumitru Ciubașenco a declarat că Timofti a legiferat decizia banditească a majorității plahotniuciste din Parlament privind impunerea întregii populații a Moldovei să achite pentru miliardul furat. Potrivit lui Ciubașenco, această decizie trebuie anulată cît mai curînd posibil. Această declarație candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte a făcut-o la întîlnirea cu alegătorii din Ungheni.
„Timofti a legiferat această ilegalitate”, a spus Ciubașenco. „Este o porcărie și din partea sa, și din partea Parlamentului lui Plahotniuc. Să vă spun cum să lupți cu asta? Soluția există. După semnarea Decretului Nr.1, despre care știe deja toată Moldova, decretul privind dizolvarea Parlamentului, noi trebuie să semnăm și Decretul Nr.2 – privind anularea decretului lui Timofti cu privire la acest miliard. Această decizie trebuie stopată, pînă cînd va fi ales noul Parlament, care va anula toate aceste legi și va anula decizia actualei majorități cu privire la punerea acestui miliard pe umerii cetățenilor”.

„Este o impertinență nemaivăzută din partea lor – să fure acești bani, iar ulterior să oblige oamenii să-l plătească”, a declarat Ciubașenco. „Nu trebuie să admitem aceasta nici într-un caz. Este cunoscut cine este vinovat de furtul miliardului – este gruparea în frunte cu Plahotniuc. Ei trebuie arestați, trebuie întors acest miliard, dacă e nevoie – de a le confisca și vinde toată averea, iar banii întorși statului în contul acestui miliard. Doar o asemenea soluție va fi echitabilă”.

Amintim că Nicolae Timofti, indiferent de protestele societății, a promulgat legile scandaloase care obligă plătitorii de impozite să întoarcă miliardele de lei furate de autorități din sistemul bancar. Timofti a semnat cele șapte legi pe care „Guvernul și-a asumat răspunderea, adoptate de Parlament cu încălcarea legislației, care vor asigura returnarea miliardelor de lei furate din sistemul bancar, din contul cetățenilor.
Anterior, s-a anunțat că pe 26 septembrie, Guvernul Filip și-a asumat răspunderea pentru adoptarea pachetului de legi menționat. Filip a explicat această decizie ca fiind „o solicitare a Fondului Monetar Internațional”.