Ciubașenco: La comanda lui Plahotniuc organele de forță în loc să lupte cu criminalii, luptă cu opoziția

02 Decembrie 2016 984

În loc să lupte cu infractorii, organele de forță din Moldova, la comanda regimului de la guvernare, organizează represiuni politice împotriva opoziției. Despre aceasta a vorbit Dumitru Ciubașenco, în cadrul protestului în susținerea lui Renato Usatîi.

«Săptămîna aceasta toată Moldova au fost zguduită de o crimă teribilă produsă la Strășeni. Acolo cu bestialitate a fost ucisă o tînără. Nici poliția de la Strășeni, nici din toată Moldova nu a putut preveni această crimă. Săptămîna trecută noi am fost șocați de o altă crimă – în Chișinău funcționarii otrăveau copii cu produse alterate. Organele de forță nu doar erau la curent cu acest fapt, dar și multe luni la rînd au urmărit.

Poliția îndeplinește ordinele criminale al regimului lui Plahotniuc. Poliția nu este deja în stare să dezvăluie și să prevină crimele comise de oameni simpli. Poliția nu ne dă drumul în judecătorie, în pofida faptului că procesul este deschis. Ei stau aici, pentru a intimida protestatarii pașnici, care au venit să ceară doar un lucru – libertate pentru Renato Usatîi, Felix Grincu, Nicolai Hacico, Eduard Pătrașcu, Grigore Petrenco și Ana Ursachi”, a declarat el.

Astfel, potrivit lui Ciubașenco, sub paravana democrației, Moldova s-a transformat într-un stat polițienesc, iar donatorii externi închid ochii asupra acestui fapt.

”Moldova s-a transformat într-un stat proceselor de judecată politice, similare procesului care are loc astăzi. Cu părere de rău, partenerii Moldovei, favorizează aceste crime. În loc să sprijine cetățenii Moldovei, ei susțin această bandă, care continuă să se afle la putere și în continuu își bate joc de poporul moldovenesc. Este un regim, care a transformat genocidul în politică de stat. Rușine!”

Ciubașenco a reiterat cerințele opoziției, care sunt necesare pentru eliberarea Moldovei de regimul criminal și a îndemnat opoziția să se unească.

”Deja nimeni nu cere întoarcerea miliardului furat din bănci. FMI-ul a cerut ca acest miliard să fie recuperat din contul cetățenilor. Și, apropo, acești polițiști îi protejează pe cei, care au furat banii și de la noi, și de la dînșii. Pe de altă parte Uniunea Europeană oferă acestor hoți credite, care vor fi întoarse din contul nostru, care vor fi furate de către ei și care le ajută să rămînă la putere.

”Partidul Nostru” la alegerile prezidențale a declarat clar: fără alegeri parlamentare anticipate în Moldova nimic nu se va schimba. Astăzi cerința dată a devenit și mai actuală”, a conchis Ciubașenco.