Ciubașenco: Plahotniuc încearcă să-l aresteze pe Usatîi pentru că se teme de el

24 Octombrie 2016 975

Candidatul la funcția de președinte al Moldovei, Dumitru Ciubașenco, a venit la Judecătoria sectorului Centru pentru a-și exprima protestul împotriva pregătirii reținerii lui Usatîi.

„Are loc fabricarea unui nou dosar penal împotriva președintelui „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, împotriva persoanei mele de încredere în calitate de candidat la funcția de președinte, conducătorului staff-ului electoral al „Partidului Nostru” la alegeri”, a declarat Ciubașenco pentru presă.

„Ceea ce se întîmplă are două părți. Prima – este frica și ura personală a lui Plahotniuc față de Usatîi”, a spus Ciubașenco. „Plahotniuc se teme de Usatîi, pentru că acesta este o amenințare reală la adresa sa. Usatîi acum este martor în una dintre țările Uniunii Europene în cauza penală în care Plahotniuc este învinuit de organizarea unei grupări criminale transnaționale, care s-a ocupat de comiterea unor crime grave în Uniunea Europeană, inclusiv, există informație, că el a condus o bandă de killeri, care realiza omoruri la comandă în Uniunea Europeană.

Aceasta este o crimă mai gravă chiar decît furtul miliardului, aceasta este un dosar penal pur. Plahotniuc încearcă să stopeze asta, dar o face foarte necugetat, foarte stupid, foarte laș, utilizîns marionetele sale în sistemul justiției, în procuratură, instanțe, poliție.

Un alt aspect constă în ceea că, în așa mod Plahotniuc încearcă să influențeze asupra mersului alegerilor prezidențiale. Pînă la finele campaniei electorale a rămas doar o săptămînă. Ei văd că „Partidul Nostru” crește în sondaje, că ea evoluează foarte bine la aceste alegeri și ei încearcă să influențeze susținătorii „Partidului Nostru”, susținătorii lui Usatîi, încearcă să demoralizeze oamenii, să oblige alegătorii – iar pînă în prezent în jur de o pătrime din alegători nu știu pentru cine să voteze – să aleagă pe oricine, doar nu pentru „Partidul Nostru”. pentru că astăzi, candidatul „Partidului Nostru” este unicul candidat care evoluează împotriva acestui regim. Noi mergem la alegeri cu Decretul Nr.1 privind dizolvarea Parlamentului, iar aceasta este unica cale rapidă și legală pentru a mătura acest regim.

Eu aș fi vrut să mă adresez către organizațiile internaționale, către misiunile diplomatice, în 2014, atunci cînd partidul lui Usatîi a fost exclus de la alegerile parlamentare, la fel de dur, la fel de ilegal, și atunci Occidentul a închis ochii la asta. Vreau să mă adresez Ambasadei SUA, Delegației Uniunii Europene, misiunii OSCE, cu îndemnul de a înceta să-l protejeze pe Plahotniuc”, a spus candidatul „Partidului Nostru”.
Dacă Occidentul nu va încetat să fie „crîșa” lui Plahotniuc, atunci anume el va fi de vină în ceea că în Moldova poate avea loc o răscoală a poporului împotriva regimului criminal, a subliniat Ciubașenco.