Ciubașenco: Patriotismul poate consolida cetățenii Moldovei

19 Septembrie 2016 778

Statul Moldovei este numit drept unul „nerealizat”, iar la aceasta a dus guvernarea proastă a țării, prin care s-au remarcat toate Guvernele fără de excepție. Despre aceasta a declarat Dumitru Ciubașenco în cadrul întîlnirii cu locuitorii satului Ruseni, raionul Edineț, care a avut loc în cadrul campaniei naționale de colectare a semnăturilor în susținerea în calitate de candidat al „Partidului Nostru” la funcția de președinte al Moldovei.

 

Ciubașenco a subliniat că, reieșind din cantitatea de resurse și populație, Moldova este un stat perfect viabil și efectiv. „Astăzi, un fapt general acceptat este că, „Moldova nu s-a realizat ca stat. Dar, într-un termen istoric relativ mic, în condițiile unei activități corecte a statului, economia țării și sfera socială putea fi majorată considerabil, la fel ca și nivelul și calitatea vieții”, a declarat el.
Unitatea cetățenilor în jurul ideii edificării unei republici moldovenești reînnoite, contribuie la fortificarea statalității și creării unei națiuni politice în Moldova, consideră Ciubașenco. „Ideea de a uni cetățenii în baza patriotismului, dragostei față de Moldova – impresionează și locuitorii țării”, a adăugat el.

Potrivit lui Ciubașenco, societatea moldovenească trebuie consolidată, fără deosebire de apartenența etnică sau politică a cetățenilor.