Ciubașenco a renunțat la dezbaterile de la Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3: „Este o fabrică de minciuni”

20 Octombrie 2016 1.078

Dumitru Ciubașenco a declarat despre renunțarea de a participa la așa-numitele „dezbateri publice”, care manipulează opinia publică în interesele regimului criminal de guvernare și personal a lui Plahotniuc. Despre aceasta Ciubașenco a declarat în seara zilei de miercuri, 19 octombrie, după una din întîlnirile cu alegătorii, în cadrul unei adresări video speciale.

„Eu, Dumitru Ciubașenco, candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte al Republicii Moldova, am luat decizia de a renunța la participarea la așa-zisele dezbateri televizate la posturile de televiziune „Prime”, „Publika”, „Canal 2”, „Canal 3””, a declarat el.

„Am luat această decizie din mai multe considerente. În primul rînd, aceste posturi de televiziune aparțin oligarhului Vladimir Plahotniuc, care, pentru „Partidul Nostru” și pentru mine personal, este principalul oponent la aceste alegeri prezidențiale. Sub conducerea lui Plahotniuc, Moldova a devenit stat capturat, puterea în Moldova a fost uzurpată, aici este instaurat un regim criminal, care se ocupă de furturi și corupție. Eu ca și jurnalist, pe parcursul mai multor ani am criticat o așa guvernare și eu nu vreau să fiu complice al acestei puteri chiar și în formatul dezbaterilor televizate.

Cel de-al doilea motiv constă în ceea că canalele de televiziune „Prime”, „Publika”, „Canal 2”, „Canal 3”, de dimineață și pînă în seară se ocupă de minciuni și bîrfe. Ei prostesc lumea și le spală oamenilor creierii, manipulează și falsifică. Eu nu vreau să vin la această fabrică de minciuni.

Și al treilea motiv – aceste posturi de televiziune, canalele lui Plahotniuc, au lansat o campanie de minciuni și înnegrire a liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. Renato Usatîi este persoana mea de încredere la aceste alegeri și, în semn de solidaritate cu el, eu renunț să merg la canalele lui Plahotniuc. Sînt convins că majoritatea concetățenilor mă vor susține”, a declarat Ciubașenco.