Ciubașenco la întîlnirea cu studenții: Noi trebuie să păstrăm statutul de neutralitate a Moldovei

25 Octombrie 2016 1.071

Dezbinarea populației Moldovei după principiul geopolitic este necesară pentru sustragerea atenției cetățenilor țării de la fururile pe care le efectuează oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Despre aceasta a declarat candidatul la funcția de președinte din partea „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubașenco, în cadrul întîlnirii cu studenții Institutului de Relații Internaționale din Moldova (IRIM), în cadrul căreia a fost prezentat Decretul Nr.1 „Cu privire la dizolvarea Parlamentului”.

„Plahotniuc nu are treabă cu vectorul geopolitic, sarcina lui de bază este continuarea furturilor. Noi considerăm că actuala guvernare a început să prietenească cu Occidentul, în detrimentul Rusiei. Din partea sa, „Partidul Nostru” optează pentru neutralitatea Moldovei. Noi trebuie să ne restabilim relațiile cu Rusia, fără a le deteriora pe cele cu Occidentul”, a declarat el.

În context, Ciubașenco a subliniat că „Partidul Nostru” nu pledează pentru renunțarea la Acordul de Asociere cu UE, totuși, potrivit lui, el trebuie revăzut: „Polemica geopolitică trebuie stopată prin moratoriu pentru vreo 7-8 ani, timp în care va trebui să rezolvăm problemele noastre interne”, a menționat el.

Potrivit lui, la chestiunea geopolitică urmează să revenim doar după ce în țară se va face ordine: „peste 7-8 ani, după ce ne vom rezolva problemele interne, principala dintre care este regimul lui Plahotniuc, dacă cineva va considera de cuviință, ne vom întoarce la această întrebare”.