Ciubașenco la protestul de la ANRE: Fură oamenii, și toți banii merg în pușculița lui Plahotniuc

13 Septembrie 2016 746

Activiștii și susținătorii „Partidului Nostru” au desfășurat o acțiune de pichetare în fața Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Protestul a avut loc în timpul ședinței la care se planifică majorarea tarifelor pentru agentul termic și energia electrică.

În cadrul pichetării a participat și candidatul la funcția de președinte al Moldovei, înaintat de „Partidul Nostru”, Dumitru Ciubașenco. „Regimul criminal al lui Plahotniuc a întrecut orice măsură”, a spus el evoluînd de pe scările ANRE în fața manifestanților. „În ajunul sezonului de încălzire, ei se pregătesc să majoreze tarifele. La energia electrică cu peste 12%, iar la căldură cu 27%. Aceasta va fi o nouă lovitură asupra celor mai sensibile pături ale populației, în primul rînd a pensionarilor care își depun pensiile pe parcursul întregului an pentru a achita căldura. Cu o singură lovitură, toate rezervele lor vor fi lichidate”.

Ciubașenco a declarat că actuala guvernare se comportă „ca fasciștii pe un teritoriu ocupat”. El a subliniat că la calcularea tarifelor transparența lipsește totalmente. „Guvernarea ascunde cum sînt formate aceste prețuri. Energia electrică, serviciile de alimentare cu apă se vînd prin companii off-shore, „Moldtelecom” lucrează prin off-shore-uri, iar toți banii ajung în pușculița lui Plahotniuc”, a spus el.

Candidatul „Partidului Nostru” este sigur că rezolvarea problemelor cetățenilor Moldovei constă în ceea de a lichida întregul sistem criminal care a împînzit țara. Fără aceasta, orice tentativă de a desfășura reforme sînt sortite eșecului, iar ajutorul partenerilor externi ai Moldovei va fi inutil.

„Solicitarea de majorate a tarifelor este o cerință secretă, ascunsă a FMI. Dacă autoritățile nu vor îndeplini aceste solicitări, ele nu vor primi noi credite, iar aceste credite la fel vor fi furate așa cum au fost furate și altele, așa cum au furat miliardul”, a declarat el.

„E timpul să terminăm cu această guvernare banditească, cît timp încă nu ne-au îngropat ei pe noi. Noi mergem la alegerile prezidențiale asumîndu-ne obligația de a dizolva Parlamentul și desfășura alegerile parlamentare anticipate. Să spunem nu tarifelor hoțești! Jos Plahotniuc!”, a spus Ciubașenco.