Ciubașenco: Maia Sandu – candidatul comun al SUA și oligarhului Plahotniuc

13 Octombrie 2016 1.220

Andrei Năstase a fost, practic, exclus din campania electorală în favoarea Maiei Sandu, care este candidatul comun al SUA și oligarhului Plahotniuc. Despre aceasta a declarat candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte, Dumitru Ciubașenco, în cadrul întîlnirii cu locuitorii din Anenii Noi, unde a fost prezentat Decretul Nr.1 al președintelui „Cu privire la dizolvarea Parlamentului”.

Potrivit lui Ciubașenco, „SUA au avut o înțelegere cu Plahotniuc și împreună, excluzîndu-l pe Năstase din cursa electorală, au înaintat candidatul comun, Maia Sandu”.

„Maia Sandu – membrul Guvernului care a închis școlile”, a declarat Ciubașenco, subliniind că ea, de asemenea, este unul dintre miniștrii care a votat pentru oferirea miliardurilor către băncile lui Șor în procesul de furt al miliardului. „Cu toate acestea, ea se poziționează ca o „oiță nevinovată”, fiind unul dintre candidații lui Plahotniuc”.

„Contrar celor că Plahotniuc a furat miliardul, el este convenabil pentru SUA prin ceea că a promis să se opună așa-zisei influențe rusești. Însuși Plahotniuc a fost la Departamentul de Stat al SUA, ruda sa, speakerul Parlamentului Andrian Candu, premierul Pavel Filip, toți ei au solicitat ajutorul pentru a face „rezistență amenințării rusești”. „Pentru păstrarea puterii ei sînt gata să facă totul pentru SUA”, a încheiat Ciubașenco.