Ciubașenco: Oamenii au ieșit pe străzi pentru a protesta împotriva „plahotniucilor”

03 Februarie 2017 913

Oligarhul Vladimir Plahotniuc și partenerii săi români fac permanent „schimb de experiență” în privința celor cum să-și fure țările, iar sarcina cetățenilor este de a se uni pentru a stopa aceste ilegalități. Despre aceasta a declarat Dumitru Ciubașenco în cadrul „Marșului solidarității împotriva corupției și dictaturii”, care a avut loc vineri sub patronajul societății civile.

„Este prima inițiativă cetățenească din acest an, care a scos oamenii în străzi pentru a protesta împotriva regimului criminal în Moldova și pentru a-și exprima solidaritatea cu protestele din București, unde oamenii protestează împotriva guvernării corupte și a reprezentanților clanurilor locale, care sînt complicii lui Plahotniuc”, a declarat el.

Ciubașenco a subliniat ironic că nu este foarte clar dacă Plahotniuc a învățat de la colegii săi români sau invers – „Plahotniuc s-a antrenat pe Moldova și și-a împărțit experiența complicilor săi români”.

„Noi nu putem rămîne indiferenți, trebuie să ne unim și să protestăm. După cum vedeți, aici, la acest protest apolitic, oamenii s-au adunat practic prin intermediul rețelelor de socializare – aici sînt și oameni de stînga, și de dreapta, și centriști”, a subliniat Ciubașenco.

Anterior, pe rețelele de socializare a apărut îndemnul de a ieși la un „Marș al solidarității împotriva corupției și dictaturii”. Îndemnul a fost lansat în calitate de semn al solidarității cu manifestanții de la București, unde sute de mii de oameni au ieșit în străzi pentru a protesta împotriva inițiativelor de a îndreptăți infracțiunile de corupție.

La Chișinău, manifestanții de asemenea au ieșit pentru a protesta împotriva puterii corupte și a regimului criminal, instaurat în Moldova de către oligarhul Vladimir Plahotniuc.