VICTORIE RECONFIRMATĂ PENTRU NINA CERETEU. INSTANȚA A RESPINS CEREREA SOCIALIȘTILOR DE RENUMĂRARE A VOTURILOR

28 Octombrie 2019 940

Judecătoria Drochia a confirmat mandatul primarului ales din partea Partidului Nostru, Nina Cereteu. Magistrații au respins ca nefondată contestația socialiștilor, care cereau renumărarea voturilor. De altfel, plângerea a fost examinată în absența semnatarului, candidatul PSRM Veaceslav Lupacescu, care pur și simplu nu s-a prezentat la ședință.

În plângerea sa, Lupacescu invoca prezența unui conflict de interese la o secție de votare și admitea o eroare la numărarea buletinelor. Asta deși nu le-a putut explica jurnaliștilor în ce anume consta abaterea.

“El a știut de la bun început că nu are dreptate. A les să nu se prezintă în instanță pentru că nu avea ce să spună”, – a declarat Nina Cereteu, care a adăugat că acum, principalul scop al Primăriei și al Consiliului orășenesc este aprobarea bugetului pentru anul viitor.

“Le mulțumesc oamenilor din Drochia pentru tot sprijinul acordat și pentru că mi-au încredințat din nou să conduc orașul, în ciuda mizeriei vărsate în timpul campaniei electorale ”, a spus primarul.

Nina Cereteu, care a candidat în aceste alegeri din partea Partidului Nostru, a obținut 64% din voturi în primul tur de alegeri. Asta în timp ce pentru socialistul Veaceslav Lupacescu au votat mai puțin de 13% dintre alegători.