Funcţionarii Cancelariei de Stat se opun referendumului privind încrederea oferită primarului de Bălţi, Renato Usatîi

30 Ianuarie 2018 2.746

Preşedintele Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, prin cumul şi şef al oficiului teritorial al PDM din Bălţi, Octavian Mahu, a solicitat anularea deciziei Consiliului Municipal Bălţi în privinţa organizării referendumului privind încrederea oferită primarului oraşului. Potrivit lui Mahu, deciziile adoptate în corespundere cu prevederile Codului electoral şi altor acte normative, aprobate cu decizia unanimă a comisiilor de profil, precum şi a consilierilor, sînt „ilegale”.

Mahu, învinuit în repetate rînduri că, împreună cu vicepreşedintele Parlamentului Vladimir Vitiuc, a organizat presiuni asupra consiliului local şi a funcţionarilor primăriei, consideră că la adoptarea deciziei privind organizarea referendumului au fost admise un şir de încălcări, în speţă, nu sînt indicate faptele încălcărilor normelor morale şi etice de către Renato Usatîi, precum şi că nu s-ar fi respectat procedura votării secrete.

Comentînd pe blogul său foaia pe care a semnat-o, Mahu, în maniera care-l caracterizează, aşa şi nu a putut explica de ce se opune referendumului privind încrederea oferită primarului de Bălţi, deşi, acum o lună, chiar el era cel care participa activ în campania declanşată privind demiterea primarului.

Potrivit deciziei Consiliului Municipal Bălţi din 19 ianuarie, referendumul privind încrederea oferită primarului de Bălţi, Renato Usatîi, este preconizat pentru data de 4 martie. Pentru evitarea speculaţiilor privind resursele bugetare cheltuite la organizarea acestuia, Usatîi a promis să compenseze toate cheltuielile. „Toţi banii care îi va cheltui CEC, promit să îi compensez prin pavaj pentru trotuare, asfalt şi alte materiale necesare pentru Bălţi”, a adăugat Renato Usatîi.