Renato Usatîi a felicitat echipa de baschet “Basko” din Bălți pentru câștigarea Cupei Moldovei și a spus că o va premia cu 200.000 de lei.

27 Decembrie 2016 1.036

„Vreau să felicit echipa Basko Bălți, care pentru prima dată în istoria orașului a câștigat Cupa Moldovei”, a declarat Usatîi. „O nouă performanță după ce în acest an echipa de fotbal a câștigat Cupa Moldovei Felicitări tuturor băieților, felicitări fanilor, echipei și antrenorului”.

Usatîi și-a manifestat satisfacția că 2016 a fost un an cu performanțe pentru sportul din Bălți. Pe parcursul anului, primarul de Bălți a susținut din fondurile sale echipele de fotbal și baschet, dar și alte cluburi sportive din nordul țării.

„Trecem printr-o perioadă mai dificilă, știu că sunt vremuri grele, dar această victorie trebuie să o sărbătorim. Voi acorda un premiu de 200 de mii de lei pentru Basko Bălți”, – a declarat Usatîi, transmițându-le sportivilor că banii vor fi transferați chiar a doua zi. Primarul capitalei de nord, de asemenea, a invitat intreaga echipă de baschet să sărbătorească Anul Nou în piața principală din Bălți.

„În noaptea de Anul nou veți fi frumos felicitați, mai ales că acolo va fi tot Bălțiul. Copiii vor primi cadouri, iar părinții premii. Mă aștept să continuați în același ritm. Am văzut un interviu în care un jucător a spus că sunt primarul cel mai sportiv. Vă mulțumesc. Din păcate nu am făcut sport profesionist, așa ca voi, dar mă bucur că rezultatele sunt atât de bune”, a mai spus Renato Usatîi.

Echipa Basko Bălți a câștigat finala Cupei Moldovei, după ce s-a impus cu 59:53 în fața celor de la UTM. Semifinalele și finala au fost transmise de către postul de televiziune BTV.

Antrenorul clubului, Vasile Skoric, a declarat că victoria se datorează spiritului de echipă de care au dat dovadă jucătorii.

„Înainte de începerea sezonului am stabilit obiectivul de a juca la cel mai înalt nivel, iar în acest scop a și fost formată echipa. Mulțumită dorinței unanime de a câștiga, am avut succes. Meciurile în acest sezon au fost interesante, echipele au fost de valori aproximativ egale, dar norocul a fost de partea noastră și am câștigat Cupa Moldovei. Le mulțumesc tuturor spectatorilor și fanilor din Bălți, care au venit să susțină echipa lor. Ei au fost cu noi și noi cu ei. Iar această victorie le-o dedicăm lor”.

Alexandr Michkovsky, căpitanul echipei, a spus că aces trofeu este foarte important pentru „Basko”, în condițiile în care pentru prima dată echipa din Bălți a realizat o astfel de performanță.

„Cupa, desigur, înseamnă foarte mult pentru Bălți. Acest lucru nu s-a întâmplat în istoria echipei din Bălți nici măcar o dată. Datorită eforturilor depuse de băieți și antrenor, suntem campioni astăzi – am luat Cupa. Este un trofeu foarte prestigios, deoarece este foarte dificil de a ocâștiga”.

Jucătorul Oleg Cheptene a remarcat faptul că baschetul din Bălți a renăscut în acest an datorită susținerii acordate de primarul Renato Usatîi.

„În general, în acest an, baschetul din Bălți a renăscut, iar asta se datorează mai multor lucruri. Toate aceste lucruri se datorează bunăvoinței primarului nostru – Renato Usatîi. Dacă nu era el, acest lucru nu ar fi fost posibil. Vreau să-i mulțumesc din numele echipei, antrenorilor și a fanilor”.

În primăvara acestui an Renato Usatîi a preluat echipa sub gestiune. El a acordat atunci, din fondurile sale personale, 100 de mii de lei conducerii clubului. Primarul a declarat atunci că, din păcate, statul ignoră finanțarea sportului.

Întorcându-se la baschetbaliști, Usatîi a remarcat cât de important este faptul că aceștia s-au apucat de sport. „Sportul dezvoltă calități de lider. Chiar dacă nu toți vor deveni campioni, sportul oferă o lecție care va fi utilă în viața tuturor”.

Amintim că datorită suportului consistent al lui Renato Usatîi, echipa de fotbal Zaria Bălți a câștigat în 2016 Cupa Moldovei la fotbal.