Primarul de Drochia, Nina Cereteu: Am reuşit să facem multe, deşi centrul a încercat să ne încurce

23 Octombrie 2017 4.132

Comunicarea directă cu cetăţenii este unul dintre principiile de bază în activitatea reprezentanţilor autorităţilor publice locale, ale primarilor şi consilierilor „Partidului Nostru”. Respectînd această tradiţie, primarul oraşului Drochia, Nina Cereteu, şi-a dat darea de seamă în faţa orăşenilor privind activitatea Primăriei pentru anii 2015-2017, nu în Primărie, ci în parcul orăşenesc, într-un regim pe cît se poate de deschis.

La întîlnirea cu primarul, consilierii locali şi reprezentanţii structurilor de administrare au putut participa toţi doritorii, locuitori ai oraşului. „Acel fapt că ne-am întîlnit astăzi aici, permiteţi-mi să-l calific drept o dovadă a susţinerii primarului”, a spus Nina Cereteu, la deschiderea evenimentului. Ea a subliniat că, pe fundalul multiplelor provocări şi bîrfe împotriva Primăriei Drochia de la posturile de televiziune şi site-urile controlate de regimul de guvernare, este mai important ca oricînd de a le oferi orăşenilor posibilitatea de a face cunoştinţă cu informaţia reală, care le va permite să înţeleagă cum anume stau lucrurile în oraş.
„Scopul adunării noastre este ca orăşenii să obţină informaţia din prima sursă. Vorbim astăzi atît despre realizări, cît şi despre greutăţile cu care s-a confruntat Primăria oraşului Drochia în perioada dintre 2015 şi 2017. Şi vom putea răspunde la întrebările voastre astăzi, ca să cunoaşteţi adevărul, nu ceea cum interpretează unele sau alte evenimente tot felul de „analişti” angajaţi. Prea mulţi asemenea „eroi” se afirmă la televizor şi prin intermediul reţelelor de socializare. De aceea noi, primarul oraşului şi întreaga echipă, am ieşit astăzi în faţa Dumneavoastră pentru a prezenta raportul nostru”.
Potrivit raportului, în pofida neajunsurilor resurselor financiare, Primăria a efectuat investiţii considerabile în instituţiile preşcolare, de care are atîta nevoie oraşul Drochia. În cinci grădiniţe pentru copii a fost făcută reparaţie, în majoritatea cazurilor a fost necesar de reparat aproape tot, în grădiniţe au fost cumpărate aparate de uz casnic, vase, inventar pentru jocuri. Despre situaţia deplorabilă în care primarul Nina Cereteu a primit grădiniţele „în moştenire”, se poate judeca cel puţin după faptul că reparaţia acoperişului grădiniţei Nr.9 a costat peste 878 de mii de lei. Resurse considerabile au fost alocate pentru dezvoltarea infrastructurii, peste 1.000.000 de lei a fost alocat pentru iluminatul stradal.
Anterior, diferite instituţii mass media au menţionat, nu o singură dată, că primarul de Drochia se bucură de o susţinere enormă printre orăşeni, în ciuda tentativelor permanente de a discredita conducerea oraşului, de către interpuşii Partidului Democrat de guvernare şi cei ai structurilor puterii centrale. În presă s-a menţionat că tot ceea ce are loc în oraş, a fost lăsat în voia sorţii de către puterea centrală. Pe parcursul a 25 de ani, aici nu s-a făcut nimic pentru dezvoltare sau, cel puţin, pentru menţinerea infrastructurii. Totuşi, Nina Cereteu a reuşit pe parcursul anului precedent extinderea iluminatului stradal, amenajarea străzilor şi grădiniţelor de copii, atragerea investiţiilor în oraş, organizarea participării Drochiei în proiecte internaţionale de dezvoltare a infrastructurii.
„Ceea ce se întîmplă în regiuni este o tragedie. Autorităţile în genere nu au habar ce se întîmplă în teritoriu”, a declarat anterior Nina Cereteu, evoluînd la unul dintre forumurile reprezentanţilor puterii locale.