Fostul jurist al partidului lui Plahotniuc, a „secretizat” materialele dosarului penal împotriva lui Usatîi

10 Februarie 2017 895

În ciuda multiplelor plîngeri din partea avocaților liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, privind prezentarea materialelor dosarului penal, judecătorul Sergiu Bularu a considerat legală decizia de a interzice părții apărării de a face cunoștință cu documentele.

 

Despre aceasta, la finalizarea audierilor de vineri, a declarat avocatul lui Renato Usatîi, Anatolie Istrate.

Astfel, potrivit lui Istrate, vineri a continuat ședința privind contestarea ordonanței de intentare a procesului penal privind tentativa de omor asupra bancherului rus Gherman Gorbunțov.
„Ca și în ședințele precedente, domnul procuror a refuzat să prezinte probele care au stat la baza intentării acestei cauze penale. Am solicitat instanței de judecată ca să oblige procurorul să prezinte aceste probe. Instanța de judecată ne-a respins toate demersurile în acest sens”, a declarat Istrate.

El a menționat că motivele magistratului s-au adeverit a fi unele șablon – materialele cauzei sînt confidențiale. Potrivit lui Istrate, argumentele date nu fac față criticii. „Atît Renato Usatîi, cît și apărătorii acestuia sînt în drept să facă cunoștință cu materialele cauzei care au stat la baza intentării dosarului penal. Și aici mă refer la cererea domnului Gorbunțov, raportul de expertiză, în cazul în care se insistă că a tras din armă, procesul verbal de examinare la fața locului, ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit sau acțiunea civilă, dacă este înaintată – acte care urmau să fie prezentate în scurt timp, dar nu mai tîrziu de 15 zile lui Renato Usatîi”, a adăugat avocatul.

Potrivit lui, reieșind din acțiunile procurorului și judecătorului, aceste dovezi sînt într-adevăr „secretizate”. În rezultat, avocații au solicitat recuzarea judecătorului Bularu, fost jurist al Partidului Democrat.
În continuare, urmează ședința de judecată în cadrul căreia va fi luată decizia cu privire la recuzarea judecătorului. Ulterior, va fi anunțată data următoarei ședințe.