A fi alături de oameni și printre oameni – unica tehnologie politică a „Partidului Nostru”

26 Septembrie 2018 2.452

„Partidul Nostru” nu e doar o forță politică de opoziție în Moldova, dar și cea mai apropiată formațiune omului simplu. „Noi nu atragem pe nimeni cu „tușonkă”, nu impunem pe nimeni să vină la noi, ci noi mergem în popor pentru a vorbi cu oamenii”, spune vicepreședintele „Partidului Nostru” Ilian Cașu.

Marți, 25 septembrie, vicepreședinții „Partidului Nostru” Ilian Cașu, Elena Panuș și Elena Grițco, împreună cu colegii lor au vizitat raionul Glodeni și municipiul Bălți, din nordul țării, pentru a comunica cu locuitorii satelor, orașelor și activiștii partidului din diferite localități. Prima întîlnire a avut loc în comuna Fundurii Noi, raionul Glodeni. Liderii de partid au avut o discuție de suflet cu localnicii și le-au ascultat opiniile despre viață, politică și conducătorii țării. Nu este de mirare că chiar și oamenii simpli înțeleg de minune ce se întîmplă în țară. Oamenii spun deschis – nu are de ce să le fie frică – că Plahotniuc, Șor și Dodon se țin de putere forțat și prin minciună. „Șor împarte hrișcă și „tușonkă”, Dodon – ghiozdane, iar Plahotniuc – pamperși. Drept cine ne iau?”, își arată indignarea locuitorii comunei Fundurii Noi.

În timpul discuției, oamenii s-au plîns pe faptul că statul nu crează niciun fel de condiții pentru locuitorii din sate. În schimb, „troika” mafiotă aruncă oamenilor cîte un os. S-au plîns oamenii și pe companiile mari care stabilesc prețuri hoțești și se răsplătesc cu țăranii cu o întîrziere de două-trei luni.
În opinia lui Ilian Cașu, „statul trebuie să-i ofere omului nu peștele, ci undița”. Nu să le arunce resturi, ci să arate o grijă reală pentru oameni. Doar că, pentru asta, la conducere trebuie să fie oameni de stat, nu membrii unui cartel banditesc, consideră Ilian Cașu.

În satul Hîjdieni, Glodeni, conducătorii formațiunii s-au întîlnit cu oamenii din piață. Sătenii se arată nemulțumiți de cele ce se întîmplă în țară, se plîng că Guvernul i-a lăsat fără viitor, de aceea, tinerii pleacă masiv. Nu există locuri de muncă și perspective de dezvoltare. Oamenii înțeleg faptul că trăiesc rău pentru că hoții aflați la putere în Chișinău îi jecmănesc zilnic. Elena Grițco a menționat încă un moment esențial – în piața din sat se vînd mai multe haine second-hand, decît produse alimentare. Un semn deloc bun, care indică la sărăcia populației.

Următoarea localitate a fost satul Balatina. Mulți oameni, discuții deschise. Oamenii au năvălit cu întrebările. Toți își doresc întoarcerea lui Renato Usatîi, se arată indignați de dosarele penale deschise pe numele său și cer să i se transmită liderului „Partidului Nostru” cuvintele lor de bunăvoie.

În timpul unei întrevederi, o bătrînă a relatat despre vizita sa la „Orheiland”. Curatorul din partea Partidului Șor a adunat un grup de oameni și i-a dus în locul mult lăudat de holdingul lui Plahotniuc. Femeia a mers împreună cu nepoțica. Bătrîna nu și-a permis să cumpăre nepoatei măcar o înghețată, care costă de cinci ori mai scump, decît la magazinul din sat. Ce-i drept, pe drumul spre casă, coordonatorul lui Șor a hrănit-o cu un borș. … Sărăcie, iar pe fundal – distracții. Aceasta și este istoria succesului!

O discuție constructivă și interesantă a avut loc și cu locuitorii orașului Glodeni. Indiscutabil, autoritatea „Partidului Nostru” este una foarte înaltă. În speță, grație muncii sîrguincioase și responsabile din partea primarului care reprezintă formațiunea PN, Stela Onuță. Puțin probabil ca partidul de guvernare să aibă oameni cu o asemenea autoritate în localități, precum îi are „Partidul Nostru”.

Vizita s-a încheiat cu o întîlnire cu activul formațiunii din Bălți – o echipă puternică, plină de entuziasm și dorință de a învinge. La întrevederea care a avut loc în oficiul orășenesc a Organizației Teritoriale a „Partidului Nostru” au luat cuvîntul mai mulți membri. Toți îl așteaptă pe Renato Usatîi – „cel mai respectat și autoritar politician”. Activiștii din Bălți consideră că cel mai important acum este comunicarea permanentă cu oamenii. „Am demonstrat că liderul nostru, în pofida lipsei nevoite, continuă să rămînă cel mai important factor politic. Sub conducerea lui, noi am învins în mai, am menținut Bălțiul în confruntarea cu mafia de la Chișinău. La fel, vom învinge și la viitoarele alegeri. Adevărul e de partea noastră, de aceea – noi sîntem mai puternici”, consideră membrii partidului lui Renato Usatîi.