Consilierul municipal, Ilian Cașu a spus la un post de televiziune care sunt soluțiile „Partidului Nostru” pentru problemele Capitalei

08 Octombrie 2019 834

Asul „Partidului Nostru” în alegerile locale pentru Primăria Chișinău este candidatul formațiunii pentru funcția de primar general, Ivan Diacov, un fost procuror, care este în stare și știe cum să stârpească corupția, și să elimine schemele ilegale aplicate de unii funcționari din municipalitate. 

Afirmații în acest sens a făcut aseară consilierul municipal din partea Partidului Nostru, Ilian Cașu la postul de televiziune TVC 21, unde l-a reprezentat pe candidatul formațiunii în alegeri, Ivan Diacov.

„Am decis să mergem cu un procuror în alegeri, cu un om care știe pe din afară Codul penal, astfel că Ivan Diacov va putea da instantaneu o apreciere acelor ilegalități care se comit masiv în Primăria Chișinău. Vrem și știm cum să combatem corupția în Primăria Chișinău”, a declarat Cașu.

El a mai menționat că PN vine cu un program bine structurat și cu un set de măsuri menite să eficientizeze activitatea administrației publice locale din Chișinău.

Întrebat de unde PN va lua bani pentru modernizarea Capitalei în condițiile în care orașul se confruntă cu un deficit bugetar, Ilian Cașu a amintit că PN este autorul inițiativei cu privire la „licitațiile cu strigate”, proiect votat unanim în CMC, aplicat în premieră toamna aceasta și care a adus la buget 15 mil. de lei. 

„Stocul de terenuri municipale constituie peste 480 de hectare, dacă nu le fură bandiții prin scheme, prin instanțele de judecată, reprezintă o sursă solidă, cu mult superioară împrumuturilor de la băncile europene cu dobândă de 6-7 la sută”, a declarat Ilian Cașu.

În cadrul emisiunii au fost abordate mai multe probleme cu care se confruntă Capitala și locuitorii ei, cum ar fi mirosul urât, provenit de la Stația de Epurare. Ilian Cașu a declarat că acesta este rezultatul nerespectării rigorilor tehnice ale tranziției de la geotub la centrifuge de prelucrare a nămolului. O altă fațetă a problemei, potrivit consilierului municipal, este cârdășia unor agenți economici cu cei de la „Apă Canal”, fiind vorba de situația când se fac deversări, de obicei nocturne, nemonitorizate în sistemul central de canalizare. 

Cu referire la fostul Stadion republican din centrul Chișinăului, Cașu consideră că acesta trebuie să devină proprietate municipală și „să fie transformat într-un parc modern, dar pentru asta trebuie să fie voință politică”.

Cât privește soluționarea problemei câinilor vagabonzi la Chișinău, Cașu a declarat că în primul rând trebuie responsabilizat cetățeanul, adică să aibă grijă de animalele pe care le are în proprietate.

„Ca soluție, la Chișinău poate fi aplicată experiența Bălțiului, unde a fost creat un azil pentru maidanezi cu toate condițiile și serviciile necesare”, a mai adăugat Cașu.