Lupta cu cazinourile: Un primar al „Partidului Nostru” a infirmat minciunile presei plahotniuciste!

18 Februarie 2016 841

Primarul orașului Basarabeasca a desființat falsul pregătit de către mercenarii propagandiști ai regimului de guvernare despre pretinse „autorizări” unor săli cu jocuri de noroc

 

Primarul orașului Basarabeasca, Valentin Cimpoeș, vicepreședinții „PN” Nicolai Țîpovici și Ilian Cașu au condamnat tentativa media-holdingului lui Plahotniuc de a induce în eroare societatea în privința acordării autorizației pentru activitatea unui cazinou în orașul Basarabeasca.

Este cunoscut faptul că liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, este un oponent principial al nelegiuirilor din acest domeniu, cînd nenumărate săli cu jocuri de noroc și cazinouri devin un adevărat bici social în satele și orașele Moldovei.

 

După cum a declarat în cadrul conferinței de presă primarul orașului Basarabeasca, Valentin Cimpoeș, anume de aceasta presa controlată de Plahotniuc tirajează minciuna precum că primarii „Partidului Nostru” ar continua să semneze autorizații sălilor de joc. În acest fel, mercenarii regimului de guvernare încearcă să discrediteze „Partidul Nostru” și personal pe Renato Usatîi, consideră el.

Valentin Cimpoeș a declarat că un șir de posturi de televiziune și portaluri din media-holdingul lui Plahotniuc au răspîndit o informație falsă despre o pretinsă eliberare a autorizației de către primăria orașului Basarabeasca privind activitatea sălilor cu jocuri de noroc.

Mai mult, în emisie au fost prezentate acte false cu o semnătură falsificată a primarului. Pe această „autorizație” falsă, demonstrată în emisie, nu este nici semnătura proprietarului firmei, nici ștampila acesteia, a subliniat primarul.

„Totul este o minciună, în realitate niciun fel de autorizații noi în Basarabeasca nu au fost acordate, – a spus Valentin Cimpoeș. – În știri a fost difuzată informația despre pretinsa apariție a două săli de jocuri noi. În realitate, una dintre acele săli de jocuri a primit autorizația încă de la fostul primar, domnul Nicolaev, acordată pentru trei ani.

În cel de-al doilea caz este vorba tot de o sală de jocuri de noroc, dar care a fost autorizată încă pe 12 octombrie 2015. În consecință această firmă a trecut în altă clădire ținînd cont de situația avariată a drumului de acces. Conform legii proprietarul întreprinderii a perfectat actele din nou, ceea ce și a fost prezentat de către mercenarii media ai regimului drept o „nouă autorizație”.

Prezent la conferința de presă, proprietarul sălii cu jocuri de noroc a confirmat spusele primarului de Basarabeasca, menționînd că poate prezenta toate actele eliberate de Camera de licențiere, unde sînt fixate modificările în cauză.

„Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi a declarat pentru toată țara că vom lupta cu jocurile de noroc și cazinourile, – a menționat vicepreședintele „PN” Nicolai Țîpovici. – Această poziție a „Partidului Nostru”, o cunosc toți primarii noștri, directivele în acest sens fiind aduse la cunoștința fiecăruia.

Un exemplu în acest sens poate fi cel al primarului orașului Bălți, unde activitatea cazinourilor a fost adusă în concordanță cu legea. Sălile de joc sînt interzise pe o rază mai mică de 2 kilometri de la școli și un șir de alte instituții publice. Dacă vor, să construiască zone de cazinouri în afara orașului. Dar să nu fie așa că un cazinou amplasat la o intersecție, cu încălcarea legii, iar acolo merg oameni care au furat din cază 50 de lei sau au scos tot ceea ce putea fi vîndut”, a mai spus Țîpovici.

„Asistăm la o schemă clasică a mașinăriei propagandistice a lui Plahotniuc, – a declarat vicepreședintele „Partidului Nostru” Ilian Cașu. – La început acest fals a fost publicat pe un site puțin cunoscut, iar apoi toată industria media a regimului de guvernare începe să ruleze la nesfîrșit acest fals făcînd trimitere la sursa inițială. Astfel, acest fals devine un instrument de manipulare a opiniei publice”.