Usatîi aruncă BOMBA!!! Pentru întâlnirea cu secretarul de stat al SUA, Victoria Nuland, şi ex-consilierul lui Tony Blair – Adrian McMenamin, Filat a plătit din banii furaţi de la BEM!

18 Septembrie 2015 1.666

Liderul Partidului Nostru a prezentat un nou set  de acte compromiţătoare

„La sfârșitul lunii iulie, am venit cu o serie de documente care demonstrează că în anul 2013, PLDM a semnat un contract de colaborare cu una dintre cele mai mari companii de consultanță din SUA – Greenberg Quinlan Rosner Research. În același timp, cu această companie americană a semnat un contract și compania Rodos Oversees, înregistrată într-o zonă offshore, care a achitat o serie de servicii în favoarea PLDM.

Am demonstrat atunci prin scheme exacte cum Filat a folosit peste două milioane dolari furați de la BEM pentru a plăti publicitatea electorală PLDM și de imagine a sa. V-am spus atunci că suma plăților pentru consultanță în cadrul campaniei electorale a PLDM a fost în jur de două milioane de dolari. Deși am prezentat dovezi clare, nu s-a întâmplat nimic. Ba mai mult, am fost acuzat de PLDM de minciună.

Pentru a vă demonstra cele spuse, vin cu o nouă doză de documente din arhivele mele. Știți cu toții că Filat este obsedat de  imaginea sa și este gata să plătească orice sume de bani ca să o lustruiască, pe cât de posibil e în situația în care el se află. Pentru această misiune imposibilă, Filat și-a angajat doi consultanți străini – americanca Mc Kew Molly Kathleen și britanicul Adrian McMenamin. Ambii cu o listă bogată de recomandări și cu onorarii de câteva sute de mii de dolari pentru serviciile prestate. Azi vin cu dovezi care demonstrează că Filat nu numai că a continuat să cheltuiască  milioane de lei din BEM pentru imaginea sa, dar și a obligat toate instituțiile statului subordonate PLDM să închidă ochii la fărădelegile consultanților străini.

 Pentru început vă prezint un fapt destul de interesant. Potrivit contractului, semnat între Filat şi Molly Kathleen, compania ei de consultanţă pregătea vizita lui Filat în SUA, şi anume a organizat întrevederi cu politicieni americani şi jurnalişti de la cele mai importante mass-media din SUA. Aşadar, pe banii deponenţilor BEM, cu care au fost achitate serviciile acestor consultanţi se organizau întâlniri oficiale, dar cel mai cinic este faptul că în această listă figurează nume mari precum Victoria Nuland şi John McCain!!!!

Consider că opinia publică trebuie să îi cunoască pe acești „mari” consultanți.

Cel mai “modest” e britanicul Adrian Adrian McMenamin. Consultant politic al primului ministru al UK, Tony Blair, el a primit de la Filat, din banii BEM-ului și prin intermediul mai multor offshore-uri, un onorariu de 239 200 dolari SUA.

Mult mai impresionantă e activitatea americancei Mc Kew Molly Kathleen.

Deși ea a fost trimisă în calitate de consultant al PLDM, Mc Kew Molly Kathleen, a reușit să-și negocieze un onorariu frumos de la liderul PLDM pentru consultanțe personale. Pentru a-i plăti banii, de care Ambasada SUA la Chișinău și angajatorii americani nici nu știau, au fost folosite mai multe companii intermediare. Apropo ea este anchetată în cadrul unui dosar din România, ce ține de tranzacții dubioase ale companiei lui Filat de la Iași – Kapital Invest. Vă prezint probele doar pentru o sumă infimă din banii solicitați, o mare parte din care i-a primit în numerar.

Ea își permitea să i-a sume în numerar pentru că locuiește permanent la Chișinău de minim doi ani și avea, după cum am să vă demonstrez mai târziu,  permisiune de a intra și ieși din țară fără a fi verificată.

Deși se afla aici de mai mult timp, permis de ședere a obținut doar pe data de 20.08.2015. Până în această data consultantul lui Filat se afla ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, depășind termenul de 90 de zile la care are dreptul să se afle pe parcursul a șase luni. (Potrivit datelor Poliției de Frontieră agentul american s-a aflat pe teritoriul Moldovei mai mult de un an peste termenul legal. Potrivit informațiilor pe care le dețin, ea traversa fraudulos frontiera de stat fără a fi verificată de ofițerii de frontieră. Mc Kew Molly Kathleen trecea hotarul doar prin Aeroportul Internațional Chișinău, șefii de tură fiind telefonați prealabil de Dl Purice ca să asigure intrarea ilegală fără control).

Pentru a se legaliza Mc Kew Molly Kathleen trebuia să depună cererea (Art.32 al Legii privind regimul străinilor în R.Moldova) cu cel puțin 30 de zile calendaristice până la expirarea termenului legal de aflare în țară. Americanca a încheiat un contract fictiv cu o Asociaţie Obşteasca de la Chișinău, PUBLICMEDIA și a depus actele. Deși ea a încălcat perioada legală și urma să-i fie aplicată pedeapsa contravențională conform art. 333 din Codul Contravențional (amendă de la 20 la 100 u.c.) și sancțiunea suplimentară – de expulzare conform art.40 din același cod, permisul de ședere a fost eliberat după sunetul magic a lui Filat la poliția de frontieră (unde au fost modificate datele de intrare in baza de date, dar nu şi în ştampilele din paşaport) și sunetul ministrului de Interne la Biroul de Migrație și Azil.

Apropo, membrii biroului, amenințați de Filat și Bălan, au săvârșit o infracțiune destul de gravă – Abuz de serviciu (Art. 327 Cod Penal, amendă de la 300 la 800 u.c., închisoare de până la 7 ani și privarea de a ocupa funcții publice pe termen de la 2 la 5 ani), iar Mc Kew Molly Kathleen – infracțiunea Fals în acte publice (Art.332 Cod Penal, amendă de la 500 la 1000 u.c., închisoare de până la 2 ani).

Isprăvile americancei nu s-au oprit aici. Având la dispoziție bani ușori și destul timp liber, americanca s-a aventurat, la Chișinău, într-o relație amoroasă cu moldoveanul Alexandr Orlianș. La începutul lunii iulie, în una din escapadele tinerilor îndrăgostiți la Odessa, ambii au fost implicați într-o ceartă, urmată de o bătaie cruntă. În urma acesteia o persoană a decedat. Mc Kew Molly Kathleen, care a fost prezentată opiniei publice ca și editorialist al ziarului Washington Post, a fugit în Moldova. (http://reportiori.ge/?menuid=68&id=74954&lang=1)

O mică precizare. Compania de consultanţă Fianna Strategies, care aparţine americancei Mc Kew Molly Kathleen a oferit în 2012-2013 servicii partidului lui Mihail Saakashvili şi Guvernului Georgiei. În contractul de prestări servicii expediat în adresa lui Vano Merabishvili de la Mc Kew Molly Kathleen (preşedintele şi singurul fondator la companiei Fianna Strategies) pe data de 1 septembrie 2012 este indicat planul de activitate şi o sumă totală de 86.000$. Este important şi faptul că în prezent Vano Merabishvili este condamnat în Georgia, fiind învinuit de coruperea alegătorilor, acapararea şi deturnarea de fonduri publice şi abuz în serviciu. Astfel, Mc Kew Molly Kathleen a oferit servicii de consultanţă inclusiv în perioada alegerilor parlamentare din Georgia în timpul cărora Vano Merabishvili se ocupa de coruperea alegătorilor.

Luând în considerație că Mc Kew Molly Kathleen a lucrat în anii 2012-2013 pentru Mikheil Saakashvili, iar din 2013 pentru amicul acestuia din Moldova – Vlad Filat, e de la sine înțeles din ce cauză ea a scăpat de urmărire internațională și a obținut atât de rapid și simplu permisul de ședere în Republica Moldova.

 Luând în considerație toate cele expuse și dovezile prezentate, voi continua să aștept reacția organelor de anchetă de la Chișinău, organelor care gestionează migrarea cetățenilor străini pe teritoriul Moldovei, a autorităților ucrainene car au închis ochii în cazul uciderii unui cetățean propriu, dar și a Ambasadei SUA de la Chișinău, care este obligată să păstreze intactă imaginea Statelor Unite ale Americii.

Pentru doritorii de dezmințiri sau amenințări, vreau să spun că toate actele prezentate sunt doar o mica parte a tuturor dovezilor care pot pune cruce pe Vlad Filat ca și politician, ba mai mult, îl pot aduce cu ușurință după gratii.”

Contractul Mc Kew Molly Kathleen cu PLDM

http://www.fara.gov/docs/6132-Exhibit-AB-20141002-10.pdf

Contractul Mc Kew Molly Kathleen cu firma Kapital Invest:

http://www.fara.gov/docs/6132-Exhibit

calea_bani_McMenamin_1calea_bani_McMenamin_2calea_bani_Molly_1calea_bani_Molly_2extras_PublicMediaperm_sederepasaport_1FiannaLLC_1FiannaLLC_2FiannaLLC_3FiannaLLC_4FiannaLLC_5FiannaLLC2_1FiannaLLC2_2FiannaLLC2_3FiannaLLC2_4FiannaLLC2_5FiannaLLC2_6FiannaLLC2_7FiannaLLC2_8FiannaLLC2_9FiannaLLC2_10FiannaLLC2_11FiannaLLC2_12FiannaLLC2_13FiannaLLC2_14FiannaLLC2_15