„Vă mulțumesc că nu m-ați trădat”. Renato Usatîi candidează la funcția de primar al mun. Bălți

17 Septembrie 2019 921

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a depus la Consiliul Electoral de Circumscripție din Bălți actele necesare pentru a fi înregistrat în cursa electorală. El a declarat că a hotărât să candideze la funcția de primar al mun. Bălți la solicitarea locuitorilor acestui oraș.

 

„Mereu am spus că voi fi acolo unde vor dori oamenii să mă vadă. Am visat și mi-am propus să transform Bălțiul într-un un oraș-model, și-mi propun să realizez acest fapt”, a declarat Renato Usatîi.

El a menționat că Primăria Bălți a fost recunoscută de către experți drept cea mai transparentă primărie din țară, iar lupta cu corupția va continuă să fie una din prioritățile sale.

„Am aflat că unii funcționari se laudă că obțin venituri mari la întreprinderile municipale. Le recomand acestora să scrie chiar azi două cereri – una de concediere din proprie inițiativă și alta adresată CNA. Nu vom tolera corupția în rândurile noastre”, a subliniat președintele „Partidului Nostru”.

Renato Usatîi i-a chemat pe contracandidații săi din cursa electorală să desfășoare o campanie curată și corectă, iar orășenilor le-a mulțumit pentru susținerea manifestată în ultimii ani, când „Partidul Nostru” a devenit ținta represiunilor.

„Cu orașul Bălți începem transformările în toată țara. Sunt convins că vom reuși în tot ceea ce ne-am propus”, a încheiat Renato Usatîi.

Renato Usatîi a fost ales în funcția de primar al municipiului Bălți la alegerile din iunie 2015, obținând în primul tur de scrutin un rezultat mai mult decât convingător – peste 72% de voturi. La începutul lunii februarie 2018, fiind nevoit să se afle peste hotare din cauza presiunilor fostei guvernări și pentru a nu admite preluarea puterii la Bălți de către PD, Usatîi a demisionat provocând alegeri noi ale primarului. La alegerile din 20 mai 2018, Nicolai Grigorișin, membru al „Partidului Nostru”, a învins detașat din primul tur de scrutin cu aproape 62% din voturi. Renato Usatîi a revenit în țară după ce, în luna iunie, Vladimir Plahotniuc a fugit din țară.