Grație inițiativei primarului Victor Bogatico, după mai bine de 30 de ani de întuneric pe aleile Parcului Memorial din Rîșcani s-au aprins felinarele

14 August 2020 1.243

Astfel, felinarele din parc s-au aprins din nou după mai bine de trei decenii. Sistemul de iluminat a fost deja testat și, din 14 august, aleile parcului vor avea din nou lumină, iar cetățenii se vor putea plimba seara.
Potrivit primarului de Rîșcani, Victor Bogatico, pe aleile parcului au fost instalați în jur de 40 de piloni și montate aproximativ 90 de felinare.

”Pentru reabilitarea sistemului de iluminat ne cereau 300 de mii de lei. Noi am decis să facem totul cu forțele proprii: singuri am săpat gropilie pentru piloni, singuri am montat linia electricăși felinarele. Drept urmare, iluminatul publșic al parcului ne-a costat aproximativ 200 de mii de lei”, a menționat edilul.
Primarul a precizat că pentru iluminarea parcului sunt folosite becuri LED cu consum redus de energie felinarele sunt econome, iar sistemul automatizat de control al iluminatului va facilita procesul de salubrizare a parcului. ”Iar în următoarele zile în parc vor fi instalate două camere video, pentru a asigura siguranța cetățenilor și pentru a preveni actele de vandalism”, a conchis Victor Bogatico.