Dezmățul regimului! Părții apărării i-a fost interzis accesul la materialele dosarului penal contra lui Usatîi

22 Decembrie 2016 1.034

Judecata a respins din nou solicitarea avocaților lui Renato Usatîi de a face cunoștință cu materialele cauzei penale. Avocații sunt convinți că această “secretomanie” este dictată de prezența unor dovezi clare de nevinovăție a liderului „Partidului Nostru”. Ședința de judecată a avut loc astăzi, 22 decembrie, la judecătoria Râșcani, dar o decizie nu a fost luată, urmând ca examinarea cauzei să se continue la 28 decembrie.


Solicitarea avocaților cu privire la recuzarea procurorului Busuioc a fost anunțată la 16 decembrie. Potrivit avocatului Angela Istrate, instanța încă nu a dat nici un răspuns la cerințele apărării. De asemenea, avocatul Anatol Istrate a declarat că „atâta timp cât nu există nici un răspuns din partea procurorului ierarhic superior, procurorul actual nu este în drept să aibă în gestiune cazul. În consecință, instanța a amânat ședința”.

Jurnaliștii au remarcat faptul că procurorul Vitalie Busuioc a sosit la ședința de astăzi cu un teanc gros de documente care este posibil să facă parte din dosarul cauzei, dar avocaților și de data aceasta li s-a refuzat dreptul de a face cunoștină cu el. „Am cerut încă o dată să ni se ofere posibilitatea de a face cunoștință cu materialele care au stat la baza cauzei penale, dar avocații încă nu au acces la ele”, a spus Istrate.

Potrivit apărării, nu există nicio certitudine „bancherul negru” Gherman Gorbuntsov figurează în acest caz ca „parte vătămată”, în condițiile în care avocații nu au văzut niciun document care să certifice acst lucru.

Avocații cred că dosarul este ținut secret deoarece acesta indică în mod clar nevinovăția liderului „Partidului Nostru”.

De remarcat este faptul că procurorul Busuioc, în cadrul ședinței, a recunoscut că Usatîi a avut inițial statut de bănuit în cauza penală. Iar din acest fapt rezultă că el nu poate fi și învinuit.