Fărădelegea regimului! Felix Grincu a fost arestat în sala de judecată

24 Noiembrie 2016 1.080

Astăzi magistrații Curții de Apel a emis mandatul de arest pentru 30 de zile pe numele activistului ”Partidului Nostru” Felix Grincu. Anterior Grincu a fost reținut tocmai în fața sediului ”Partidului Nostru”, iar ulterior plasat în arest la domiciliu.

Felix Grincu a fost arestat drept în sala de judecată. Potrivit avocatului lui Grincu Ion Cerga, pretinsa motivație a cererii procurorilor, a fost următoarea – ”că Grincu s-ar putea eschiva de la urmărire penală”

Totodată, susținătorii ”Partidului Nostru”, aflați în fața Curții de Apel, care au protestat împotriva dosarului fabricat la comandă, s-au arătat indignați și au scandat ”Rușine!”. Participanții la protest au reacționat la hotărîrea curții, ca la una absurdă, avînd în vedere prezența lui Grincu la ședință și declarațiile sale privind nevinovăția sa.

Avocatul Ivan Cerga a spus că partea apărării va lupta pentru recunoașterea pornirii dosarului penal împotriva lui Felix Grincu drept ilegală.

Anterior însuși Felix a declarat că în dosarul, care a fost deschis mai mulți ani în urmă și la moment este repornit la comanda guvernării, sunt trei hotărîri judecătorești – judecătoriilor Centru, Rîșcani și Curții supreme de justiție, conform cărora el este nevinovat. ”Cu atît mai mult, am fost recunoscut nevinovat, iar acțiunile procurorilor ilegale, de către judecătoria s. Buiucani”.

Membrul partidului este încrezut în faptul că, ”dosarul este sută la sută politic. Am o poziție politică activă față de actuala guvernare, pe care o are și Renato Usatîi”.

De menționat este faptul că Curtea de apel a emis această hotărîre în pofida pericolului, care îl amenință membrului ”Partidului Nostru”. Despre faptul că viața lui Grincu este în pericol, a declarat anterior avocatul Ana Ursachi. Potrivit avocatului, în penitenciarul № 13, unde posibil a fost plasat activistul, se află și killer-ul, care a comis tentativa de omor împotriva lui Grincu.